Pondelková záplava noviniek: SABATON, LINDEMANN, MOTÖRHEAD, FEAR FACTORY a ďalší

SABATON zverejnili anglickú verziu posledného singlu. LINDEMANN a MOTÖRHEAD ponúkajú ukážky z nových živákov. FEAR FACTORY prezradili detaily o novom albume. PRIMAL FEAR s novým videoklipom a hosťujúcou Tarjou. FLOTSAM AND JETSAM zverejnili novú skladbu. CARNIFEX s novým coverom.

SABATON

Švédi SABATON vypustili do sveta skladbu „The Royal Guard“, čo je anglická verzia ich zatiaľ posledného singlu „Livgardet“. Skladba vzdáva hold Švédskej kráľovskej garde založenej v roku 1521.

Projekt LINDEMANN ponúka ukážku z chystaného Blu-ray disku „Live In Moscow“ v podobe skladby „Praise Abort“. Spomínaný živák vyjde 21. mája a ponúkne záznam koncertu z moskovskej VTB arény z 15. marca 2020. V tom čase bol ešte súčasťou projektu spoločne s Tillom Lindemannom (RAMMSTEIN) aj švédsky hudobný génius Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN).

Vydavateľstvo Silver Lining Music vydá 23. apríla nový živák MOTÖRHEAD s názvom „Louder Than Noise…Live In Berlin“. Aktuálne ho promuje druhou ukážkou v podobe piesne „Rock It“. Ide o záznam koncertu z 5. decembra 2012 z berlínskeho Velodromu, ktorému prihliadalo 12 000 fanúšikov.

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY oznámila, že nový album nazvala „Aggression Continuum“. Prvý singel „Disruptor“ zverejní 16. apríla. Nová štúdiovka vyjde tento rok prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela PRIMAL FEAR zverejnila klipom podporenú skladbu „I Will Be Gone“ s hosťujúcou Tarjou Turunen (ex-NIGHTWISH). Pieseň pochádza z rovnomenného EP, ktoré vyšlo v piatok, 9. apríla, prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Thrasheri FLOTSAM AND JETSAM sa hlásia o slovo s novou skladbou „Burn the Sky“, ktorú podporili aj obrazovým materiálom. Skladba je súčasťou chystanej štúdiovky „Blood In the Water“. Dátum vydania má stanovený na 4. júna prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Deathcoristi CARNIFEX zverejnili nový cover song „Dead Bodies Everywhere“ od KORN. „Kapela KORN bola jedna z našich pôvodných vplyvov a ako mladých hudobníkov nás veľmi inšpirovala. Zakaždým, keď robíme cover, je to náš spôsob, ako poďakovať muzikantom, ktorí prišli pred nami a my tam možno pridáme trochu brutality,“ uviedla kapela na svojich sociálnych sieťach.