SICK OF IT ALL VYSTÚPIA V PRAHE A V KOŠICIACH

SICK OF IT ALL (Usa)
DEAFNESS BY NOIZE (Cro)

Sobota 2. apríla, Praha – Abaton
Nedeľa 3. apríla, Košice – Colloseum

SICK OF IT ALL, žijúca legenda preslávenej newyorskej hardcorovej scény, prichádza  do Európy propagovať svoju skvelú poslednú dosku Based On a True Story a po dlhej dobe sa predstaví aj svojim českým a slovenským fanúšikom. Ich  koncerty prebehnú 2. apríla v Prahe v klube Abaton a hneď o deň neskôr v  Košiciach v Collosseu.  Ako support sa na oboch koncertoch predstaví popredná chorvátska hardcorová formácia DEAFNESS BY NOIZE a pražský koncert okorení ešte domáci partia FLOWERS  FOR Whores.  Vstupenky na koncert SICK OF IT ALL sú k dostaniu vo všetkých bežných  predpredajných sieťach (Ticketportal). Bližšie informácie nájdete na webe www.obscure.cz.

História SICK OF IT ALL siaha do roku 1986, kedy sa po prvýkrát stretla štvorica v  zložení Lou a Pete Kollerovi, Rich Cipriano (v roku 93 nahradený Craigom  Setarim) a Armand Majid. Prvý album Blood, Sweet and No Tears vyšiel v roku  1989 a odštartoval kariéru kapely, ktorá sa pre mnohých ľudí stala symbolom  slávnej NY Hardcore scény. Ich vplyv postupne rástol aj v Európe, k čomu im  pomohla jednak, v histórii kapely zásadná doska Scratch The Surface z roku 1994, ale predovšetkým stovky, či skôr tisíce odohraných koncertov, vďaka ktorým sa  dostali do povedomia nielen hardcorového publika. „Sickofky“ sa vďaka tomu stali  pojmom a uznávanou kapelou naprieč celou scénou tvrdej hudby. V minulom roku sa vydali netrpezlivo očakávaný album Based On a True  Story, ktorý sa stal nástupcom štyri roky starej nahrávky Death To Tyrants.  Aj na novej doske potvrdzujú SICK OF IT ALL svoje nezastupiteľné postavenie na  súčasnej HC scéne. Aj po dvadsiatich piatich rokoch sú stále verní svojim koreňom, bez sebamenších kompromisov si idú svojou cestou a napriek tomu sú stále na vrchole. Pre  notorických  skeptikov sú tak živým dôkazom, že tvrdá práca a neutíchajúca vášeň pre hudbu a scénu nie sú ani v dnešnej dobe prázdnymi pojmami.

Chorváti DEAFNESS BY NOIZE, ktorí sa predstavia ako support, nie sú už tiež  žiadnymi nováčikmi. Ich počiatky siahajú do začiatku deväťdesiatych rokov a za svoju  kariéru už absolvovali stovky koncertov, aj po boku velikánov ako práve Soia, Agnostic Front a ďalších.

Súvisiace linky:
www.myspace.com/sickofitallny
www.myspace.com/deafnessbynoize
www.myspace.com/flowersforwhores
www.obscure.cz
www.prostorabaton.cz

Tlačová správa