KISS SA CHYSTAJÚ NAHRÁVAŤ NOVÝ ALBUM

Legendárna kapela Kiss začne pracovať na novom albume. Children of Bodom začali pracovať na fotografickej knihe. Def Leppard vydajú živák a o mesiac nato aj knihu. Bruce Lamont sa predstaví spoločne s Macabre v Nitre. Do Bratislavy zamieri v októbri putovný festival Neckbreakers Ball s hlavnou hviezdou Dark Tranquillity. The Faceless majú nového basáka. Suicide Silence zverejnili názov nového albumu.
Podľa oficiálnej stránky bubeníka Kiss Erica Singera, mali Kiss prvé stretnutie ohľadom nového albumu. Kiss by sa v najbližšej dobe mali odobrať do štúdia, kde budú nahrávať pokračovateľa dva roky starého albumu Sonic Boom. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť koncom tohto roka.

Children of Bodom začali pracovať na zaujímavej fotografickej knihe. Kapela zbiera fotky z posledných dvoch rokov a vy môžete byť tiež súčasťou tejto knihy. Pre viac informácií sledujte ich oficiálnu Facebookovskú stránku.

Hard rockoví veteráni Def Leppard sa pripravujú na vydanie nového koncertného albumu nazvaného Mirrorball. Skladby na albume boli zachytené počas ich turné Sparkle Lounge Tour. Na dvoch diskoch nájdete dokopy 24 skladieb, z čoho sú tri úplne nové songy. Mirrorball bude obsahovať aj bonusové DVD. Mirrorball vyjde niekedy v máji. Na jún kapela pripravila vydanie ich prvej knihy s názvom Def Leppard – The Definitive Visual History. Kniha bude obsahovať exkluzívne fotografie od uznávaného fotografa Rossa Halfina.

Multiinštrumentalista Bruce Lamont (Yakuza, Bloodiest, Circle of Animals) bol potvrdený na dvoch európskych koncertných šnúrach. Najprv bol potvrdený ku turné Macabre, Rompeprop a Birdflesh, počas ktorého sa predstaví 26. apríla v Prahe (Exit Chmelnice) a 27. apríla v Nitre. Neskôr sa pridá ku turné Keelhaul a opäť sa Lamont predstaví 15. mája v Prahe (007).

Putovné turné Neckbreaker Ball Tour potvrdilo ako hlavnú hviezdu Dark Tranquillity. Spoločne s týmito švédmi sa na tomto turné predstavia aj kapely Eluveitie, Death Angel, Mercenary, Varg a Omnium Gatherum. Neckbreakers Ball Tour sa kapely predstavia 30. októbra v bratislavskom Majesticu.

Američania The Faceless prijali nového basáka Evana Brewera (Animosity, Reflux). Brewer vraj okrem pridania ku The Faceless pracuje aj na svojom sólovom albume.

Americkí deathcoristi Suicide Silence zverejnili názov nového albumu. Novinka sa bude volať The Black Crown a vyjde niekedy v júli prostredníctvom Century Media. Novvinka sa nahrávala s producentom Steveom Evetssom (The Dillinger Escpae Plan, Time I Die, Hatebreed).