BÝVALÝ BASÁK LEGION OF THE DAMNED SPÁCHAL SAMOVRAŽDU

Bývalý basák Legion of the Damned spáchal samovraždu. Devin Townsend oznámil meno ďalšieho albumu. Vyjde inštruktážne DVD, kde vám predstavia tajomstvo riffov Dimebaga Darrella. Staind prezradili názov nového albumu. Dnes vám ponúkame aj dva klipy, jeden je od Lake of Tears a druhý od Alestorm. Queen of the Stone Age prezradili kedy vyjde nový album. All star projekt Asesino pracuje na treťom albume. All Shall Perrish zrušili Európske turné.
Ďalšia tragédia zasiahla metalový svet. Bývalý basák holandskej kapely Legion of the Damned Twan Fleuren spáchal samovraždu. Fleuren nahral v roku 2003 Elegy For the Weak, teda album, ktorý vyšiel v roku 2008 pod názvom Feel the Blade a Fleuren hral aj na oficiálnom debute Malevolent Rapture. Jeho počin je dosť šokujúci, pretože podľa členov kapely sa mal Twan Fleuren pripojiť ku kapele na vybraných letných festivaloch. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy. R.I.P.

Ešte ani nevyšli nové albumy od Devina Townsenda a tento hudobný workoholik prezradil názov jeho ďalšieho albumu. Nový materiál by sa mal volať Epicloud a ako uviedol na svojom Twitter profile pôjde o krásnu, éterickú a jednoduchú muziku. Dátum zverejnenia ani Ďalšie podrobnosti o Epicloud neboli zatiaľ zverejnené.

Alfred Music Publishing, teda najväčšie vydavateľstvo hudobno-vzdelávacích nosičov vydáva inštruktážne DVD Dimebag Darrel: Riffer Madness. Dimebagove postupy riffovanie vás na DVD naučí Darrellov dobrý kamarát Nick Bowcott (ex – Grim Reraper). Ukážky z tohto zaujímavého DVD nájdete pod novinkami.

Americkí rockeri Staind prezradili názov nového albumu, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka. Nový materiál sa bude volať jednoducho Seven a vydá ho Atlantic Records.

Švédi Lake of Tears natočili videoklip ku skladbe Illwill, ktorá sa nachádza na rovnomennej novinke. My vám ho ponúkame pod dnešnými novinkami.

Josh Homme, frontman Queen of the Stone Age prezradil pre rádio BBC Radio 1, že dlhoočakávaný šiesty album, by mal vyjsť niekedy koncom tohto roka.

Deathovo/grindový projekt Asesino, v ktorom majú prsty Dino Cazares (Fear Factory, Divine Heresy) a Tony Campos (Static X) pracujú na treťom albume, ktorý by mal vyjsť nalsedujúci rok.

Nový videoklip zverejnili aj piráti Alestorm. Ten je na skladbu The Shipwrecked, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Back Throught Time, ktorý vyjde 3. júna. Videoklip nájdete pod novinkami.

Američania All Shall Perrish zrušili nadchádzajúce Európske turné. Zrušené nie sú len vystúpenia so Suicide Silence, ale aj tie festivalové. Ako dôvod zrušenia turné kapela uviedla, konflikt záujmom s manažmentom, pretože kapela pracuje na novinke, ktorá má vyjsť 28. júla.