RAMCHAT začnú nahrávať nový album v decembri, opäť u Rolanda Grapowa

Slovenská pagan metalová formácia RAMCHAT hlási viaceré novinky. Plánuje ďalší album, vydala dva videoklipy a to nie je všekto.

Hudobná skupiny RAMCHAT sa rozhodla, že ďalší album pôjdu opäť nahrávať k nemeckému producentovi Rolandovi Grapowovi, ktorý už desať rokov žije na Slovensku vo Zvolenskej Slatine.

ramchat-promo-2016

RAMCHAT

„Roland teraz hojne koncertuje s českým Citronom, takže sme museli s dátumom nahrávania nových piesní počkať na jeho voľný čas. Nový album teda začneme nahrávať začiatkom decembra po mojom návrate z Nepálu,“ vyslovil sa gitarista a textár Pavel Hirax Baričák.

Kapela však počas leta nelenila. Veľa koncertovala a vydala oba svoje dva albumy aj v LP verziách. „Ja som dieťa starej doby, vyrastal som na platniach, takže aj napriek tomu, že ich na Slovensku asi veľa nepredáme, chcel som mať tie nahrávky aj na vinyle. Viac o tej platňovej ére a nekonečnom zháňaní muziky píšem vo svojej čerstvo vydanej knihe Vždy pripravený! (Socializmus, heavy metal a čučo), kde popisujem zrodenie kapely Editor, ako aj vznik česko-slovenského rockového podhubia osemdesiatych rokov. Ďakujem, že som mohol byť súčasťou týchto nádherných rokov,“ doplnil Hirax.

Takisto kapela RAMCHAT nedávno uverejnila klip k piesni „Zlatoroh“, zhudobnenej slovanskej povesti a animovaný klip k songu „Tam, kde horeli stromy“.

Tlačová správa