Zrodenie tragédie z ducha hudby: V Poprade sa predstavia 4 black metalové spolky

„Čierny kov pod Tatrami – dej prvý“. Aj takto by sa dala nazvať chystaná akcia v Poprade, na ktorej si prídu na svoje najmä fanúšikovia temného kovu.

ZRODENIE TRAGÉDIE Z DUCHA HUDBY

MALOKARPATAN (Sk – Bratislava) – black metal
ALGOR (Sk – Nové Mesto nad Váhom) – black metal
MACHINA BAPHOMETA (Sk – Kežmarok) – black metal
ZHOR (Sk – Podolínec) – black metal

Sobota 26.11.2016, Poprad – Rock Fabric
Štart: 19:00, vstupné: 5 eur

ZHOR
Kapela začala vo dvojici (gitara+bicie) skúšať približne pred rokom. Za ten čas sa im podarilo zložiť 8 piesní, z ktorých väčšina bude na pripravovanom demo albume. Ku skupine sa nedávno pripojil tretí člen Bes (basgitara) z MACHINA BAPHOMETA a tak kapela v plnej zostave usilovne pracuje na ďalších veciach. V Poprade sa predstavia na ich prvom verejnom koncerte a vy sa môžete tešiť na priamočiary black metal s dávkou melanchólie.

MACHINA BAPHOMETA
MACHINA BAPHOMETA vznikla z prachu kapely MESAČNÝ TIEŇ, ktorá fungovala od roku 2005. Po personálnych zmenách sa skupina premenovala a začala hrať vo dvojici nové veci. Po čase sa im podarilo nahrať prvé EP „On the Ruins of Empires“, na ktorom im za bicími hosťoval Daimonion z PAGAN SPIRIT. Ku kapele sa nedávno pripojil gulometník Robo Kuzma zo známej smečky INFER. Chalani pravidelne skúšajú a chystajú plnohodnotný album. V Poprade vystúpia na ich prvom koncerte!

ALGOR
Túto formáciu netreba nejako zvlášť predstavovať. Stálica na našej scéne, ktorej sa za 18 rokov existencie podarilo nahrať dva albumy, niekoľko demo nahrávok a splitiek. Kapela prešla od pohanskej tematiky a surového black metalu k atmosferickému a melancholickému poňatiu tohto žánru a tematike filozofie či religionostiky inšpirovanej hlavne rumunským filozofom Mircea Eliadem. ALGOR majú za sebou množstvo koncertov doma aj v zahraničí a konečne zavítajú aj pod Tatry.

MALOKARPATAN
Obrovskú priazeň fanúšikov najmä v zahraničí si MALOKARPATAN získali takmer okamžite po vydaní ich debutového albumu „Strídžie Dni“, ktorý vyšiel doposiaľ už v piatich edíciách. Behom roka od vydania debutu stihli koncertovať napríklad v ˇirsku alebo Nemecku a ďalšie ponuky stále prichádzajú… Ich hudba by sa dala charakterizovať ako old school black metal. Texty sú zamerané na slovenský folklór, čarodejníctvo, či dedinské pijanstvo a sú spievané v západoslovenskom nárečí . MALOKARPATAN tvoria členovia skupín REMMIRATH, TEMNOHOR a ALGOR.

FB Event

zrodenie-tagedie-z-ducha-hudby-poprad-plagat

Plagát ku koncertu

Tlačová správa