Top koncerty roka 2016

Už dávnejšie sme si zvykli, že aj na malé Slovensko jazdia veľké metalové mená. Vlaňajší rok bol poriadne bohatý na skvelé klubovky a letné festivaly. Tu je náš rebríček top koncertov.

Počas roka 2016 sme vám priniesli mnoho reportáží či už z klubových koncertov alebo festivalov. Avšak, každý z tímu Valhalla.sk radí medzi tie najlepšie koncerty v uplynulom roku iné. Takisto ako pri najlepších albumoch, aj tu, niektorí členovia redakcie Valhalla.sk určovali top koncerty s poradím, iní zas bez poradia.

Fanúšikovia v Košiciach počas júnového koncertu ALMANAC, ktorí predskakovali NIGHTWISH

Stanislav „Stillborn“ Černák (bez poradia)

MANOWAR – Bratislava
SLIPKNOT – Viedeň
DEATH TO ALL – Košice
NIGHTWISH – Košice
IRON MAIDEN – Žilina
NAPALM DEATH – Gothoom Open Air
ASPHYX – Gothoom Open Air
CRADLE OF FILTH – More Than Fest
ARKONA – More Than Fest
SODOM – More Than Fest
PAIN – Viedeň
DORO – Bratislava

Ladislav „Demonick“ Rusnák (bez poradia)

ANTHRAX – Bratislava
DEATH TO ALL – Košice
KATAKLYSM – Bratislava
EXODUS/OBITUARY/PRONG – Ostrava
RAGE – Martin

Ján „Twisted“ Magdoško

1. IRON MAIDEN – Žilina
2. ANTHRAX – Bratislava
3. SYMPHONY X – Zlín

Filip „Fiju“ Slúka

Uplynulý rok bol čo sa počtu navštívených akcií týka slabší, no rád by som vyzdvihol obidva eventy, ktorých som sa zúčastnil.

Na konci marca som bol v Banskej Bystrici svedkom skvelej trojhodinovej šou v podaní Tobiasa Sammeta a jeho AVANTASIE. Tento koncert mi v minulosti už niekoľkokrát ušiel, o to väčší bol môj zážitok z absolútne maximalistického prevedenia pánov muzikantov a tento koncert radím na úplne najvyšší piedestál svojho života.

Festivalové leto som si tento rok odbil v prvý augustový víkend na samom východe, na sninskom Rocku pod Kameňom. Počas troch festivalových dní som si užil niekoľko výborných vystúpení, no nerád by som niektoré z nich vyzdvihoval, práve naopak. Za spomienku a vyzdvihnutie stojí celý festival ako taký, ktorý bol skvele zvládnutý po organizačnej stránke, konal sa vo veľmi peknom prostredí a za podpory výbornej atmosféry. V Snine som bol síce prvý, no určite nie poslednýkrát,

Lukáš „Majo“ Majerčák

1. NIGHTWISH – Košice
2. DEATH TO ALL, OBSCURA – Košice
3. MOONSPELL – Košice
4. ELUVEITIE – Košice

Luss alias Lady mObescene (bez poradia)

CATTLE DECAPITATION – Gothoom Open Air
ARKONA – More Than Fest
PAIN – Viedeň

Július „Juldo“ Horňák (bez poradia)

IRON MAIDEN – Žilina
AVANTASIA  – Banská Bystrica
NIGHTWISH – Košice
Masters of Rock 2016
More That Fest

Rovnako ako s albumami, aj na koncertnej scéne bolo v roku 2016 na Slovensku rušno. Na pódiách po celej republike sa vystriedalo veľa top kapiel. Pre mňa bol jednoznačným koncertom roka vystúpenie fenomenálnych IRON MAIDEN, ktorí to rozbalili spoločne so SABATON na letisku v Dolnom Hričove pri Žiline začiatkom leta. Skutočnú lahôdku som tento rok zažil v Banskej Bystrici, kde počas Veľkej noci  odohrala AVANTASIA prvý zo série dvoch koncertov na Slovensku. Fantastická trojhodinová šou splnila očakávania na výbornú a atmosféra bola dychvyrážajúca. V lete toho bolo však viac než dosť.  Fenomenálny NIGHTWISH navštívili tentokrát metropolu východného  Slovenska a znovu dokázali predviesť skvelú šou, na ktorú prilákali verných fanúšikov z celej republiky, ba aj zo zahraničia, medzi ktorými som samozrejme nechýbal ani ja. Spomeniem tiež hviezdami nabitý festival MASTERS OF ROCK , ktorý bol už v predpredaji vypredaný. Tento rok skutočne lákal na zvučné mená. To sa tento rok podarilo aj organizátorom MORE THAN FESTU vo Zvolenskej Slatine. Festival na malom Slovensku prilákal zvučné mená domácej i svetovej extratriedy, ako boli DRAGONFORCE, CHILDREN OF BODOM či CRADLE OF FILTH a tak ho tiež radím do top akcií, ktorých som sa v toku 2016 zúčastnil.

Marko Hundža

1. David Gilmour – Viedeň
2. SEPTICFLESH – Brutal Assault
3. ANTHRAX – Bratislava

Mia Von M (bez poradia)

MANOWAR – Bratislava
SLIPKNOT – Viedeň
MINISTRY – Viedeň

Martin „Čviro“ Novoveský

1. THE CURE – Praha
2. NAPALM DEATH – Gothoom Open Air
3. THE ENTROPIES – In Memoriam Fest