Under the Sea v Trnave: Ťahákmi večera domáci FISHARTCOLLECTION a progresívci MORNA

V slovenskom Ríme sa v sobotu predstavia 4 kapely.

FISHARTCOLLECTION (Sk)
MORNA (Sk)
EIGHT MINUTES OF DAYLIGHT (Cz)
CANNABEAST (Sk)

Sobota 20.05.2023, Trnava – 10Bar

Podujatie Under the Sea je späť. „Po dlhých 8 rokoch sme si dovolili opäť zmobilizovať svoje staré kosti a zorganizovat túto príjemnú česko-slovenskú akciu. O čo tu ide? No, hlavne o hudbu, pohodu, sympatickú spoločnosť, zábavu a sem tam nejakú metalovú pózu, to bez toho nejde,” uvádzajú organizátori podujatia. Predstavujeme štyroch účinkujúcich.

CANNABEAST

Netradičná štvorka z Pezinka. Ako claim to znie výborne, trochu je to blízke aj ich vierovyznaniu…, ale je potreba dodať viac. Ide o rytmickú dvojicu (basa – bicie) a vokálnu dvojicu, ktorí do vás nasypú naozaj netradičnú alternatívu grindu. Všetko sedí, je tam, kde má, nič viac nepotrebujete. Výborný dokaz toho, že nie je žiadúce držať sa nejakých vzorcov. Toto je vzorec!

FISHARTCOLLECTION

Už takmer historická domáca trnavská záležitosť, ktorá napriek svojmu rozkročeniu medzi krajinami, mestami, žánrami stále tvorí a dokonca pripravuje nové veci. Vraj čoskoro niečo príde. Po menších personálnych zmenách vyzerajú byť opäť pri chuti, stále valia ten svoj tažšie uchopitelný štýl. Ale stále sa pohybujú vo vodách, kde ich to baví, takže to už možno nazvať poctivým remeslom.

EIGHT MINUTES OF DAYLIGHT

Táto partička sa už s Trnavou trochu pozná. Objavila sa už na prvom ročníku tejto akcie. Síce v mierne odlišnej zostave, pod iným názvom, ale stále ide z nich závan energie, ktorý možno v našich končinách trochu chýba. Myslený je tým ich pôvod, nie sú to žiadne uchá. Patria k „podkrkonošskej“ emo-progressive-hc scéne, ktorá bola vždy iná a zaujímavá. Ich prerod sprevádza moderna, hutný zvuk, parádny vokál a celé je to proste viac než na úrovni. Naozaj treba vidiet a počuť!

MORNA

Pre znalých našej scény nie je potreba predstavovať túto vynikajúcu zostavu z Novej Dubnice. Dvojnásobní držitelia ocenenia Radio_Head Awards zrejú ako víno. Vlastne sa dá povedať, že u nich sa ide na istotu a človek dostane čo očakával… a niekedy i viac. Vyzretosť, hudobný progres, náladové časti striedajúce hutné zvukové steny. Jedna veľká krása. Dlho sme ich nevideli v Trnave, takže je najvyšší čas podporiť tento klenot.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa