JUDAS PRIEST nahrávajú ďalší album, koniec HAIL OF BULLETS, EDGUY chystajú špeciálny balíček

JUDAS PRIEST v štúdiu. HAIL OF BULLETS sa rozpadli. EDGUY chystajú špeciálne vydanie. TESTAMENT už píšu nový album. ICED EARTH dokončili nový album.

JUDAS PRIEST

Veteráni JUDAS PRIEST vstúpili do štúdia, aby nahrali nástupcu ich zatiaľ poslednej štúdiovky „Redeemer of Souls“ z roku 2014. Na výpomoc angažovali ich dlhoročného producenta Toma Alloma, spolu s Andy Sneapom (MEGADETH, EXODUS, TESTAMENT, ACCEPT) a zvukového inžiniera Mikea Exetera (BLACK SABBATH).

Holandská death metalová formácia HAIL OF BULLETS oznámila koniec činnosti. „S ľútosťou v našich srdciach oznamujeme, že sme sa rozhodli ukončiť HAIL OF BULLETS. Pacient trpel chorobou už niekoľko rokov. Mysleli sme, že chorobu sme vyrezali pred pár rokmi, ale nádor bol zrejme rozšírenejší než sme čakali. Nie sú tu okamžité plány ako vzkriesiť mŕtvolu. Osobné správy a otázky o tejto situácii nebudú zodpovedané. Tak to je a ako my tak aj vy sa s tým musíte vysporiadať,“ píše na na facebookovom profile kapely.

Power metalisti EDGUY oslávia 25 rokov existencie nielen chystaným turné, ale aj vydaním špeciálneho 2CD/DVD balíčka „Monuments“ (vychádza 14. júla u Nuclear Blast). Na ňom nájdete nové skladby, výber najlepších skladieb za 25 rokov, doteraz nepublikované raritky a na DVD záznam koncertu z roku 2004 z turné „Hellfire Club“, spolu s kompletnou kolekciou videoklipov. Limitovaná edícia bude obsahovať aj obsiahlu knihu obsahujúcu materiál z celej histórie kapely.

EDGUY – Monuments

Thrasheri TESTAMENT nezáháľajú a spevák Chuck Billy prezradil, že po skončení japonskej časti turné (koniec februára) začali písať nové skladby a v tvorivom procese budú pokračovať vždy, keď sa popri aktuálnom turné naskytnú voľné dni. Ešte dodáme, že ich aktuálna nahrávka „Brotherhood of the Snake“ vyšla v októbri minulého roka.

Američania ICED EARTH dokončili práce na albume „Incorruprible“, ktorý vyjde v polovici júna u Century Media Records a obsahovať bude 10 skladieb.