METALLICA avizuje premiéru nového albumu v kinách. Ďalší zrušený koncert PANTERY, tentokrát u našich susedov

Nový album METALLICY bude mať premiéru v kinách. Ďalší zrušený koncert PANTERY, malo naň lístky aj veľa Slovákov. Novinka od JUDAS PRIEST vyjde zrejme budúci rok. GHOST sa prezentujú staronovou piesňou. ENSLAVED, ROTTEN SOUND a AUGUST BURNS RED zverejnili nové skladby. Novinky hlásia aj CANDLEMASS, URIAH HEEP, UNEARTH, SADIST a TRIBULATION.

METALLICA

Legendárna kapela METALLICA sa rozhodla, že premiéra ich chystanej albumovej novinky „72 Seasons“ sa uskutoční 13. apríla v kinách po celom svete, teda deň pred oficiálnym vydaním. Každú jednu skladbu si budú môcť fanúšikovia vypočuť v priestorovom zvuku, v sprievode videoklipov a exkluzívneho komentára od členov kapely. Vstupenky budú v predaji od 2. marca. Zároveň dávame do pozornosti aj ich nové lyric video k aktuálnemu singlu „Screaming Suicide“.

Začína sa to valiť z každej strany. Koncert kapely PANTERA, naplánovaný na 31. mája vo viedenskom Gasometri, bol tiež zrušený. Ide už o tretie zrušené vystúpenie, ktoré bolo tento týždeň ohlásené. Ako prví prišli s takouto informáciou organizátori nemeckých festivalov Rock Am Ring a Rock Im Park. Všetko sa deje kvôli poburujúcemu konaniu Phila Anselma z roku 2016, keď na podujatí „Dimebash“ hajloval a kričal heslo „White Power“, čo v preklade znamená „Biela sila“. Fanúšikovia v Európe s napätím sledujú situáciu, či sa budú rušiť aj ďalšie vystúpenia.

Nový album od heavy metalistov JUDAS PRIEST by mohol vyjsť v roku 2024. „Dúfame, že absolvujeme turné s Ozzym Osbourneom. Prosím Ozzy, buď v poriadku. A keď odohráme toto turné, stiahneme sa do úzadia, dokončíme nahrávku a potom budeme pravdepodobne pripravení ju vydať. Hovoril som o roku 2023, no vyzerá to na rok 2024, čo nie je ďaleko. Už je takmer február 2023. Všetci čakajú na mňa, pretože hudba je hotová. Album je tu, v mojom notebooku, a znie to kurva úžasne, čo aj očakávate, že povie každý hudobník,“ vyjadril sa spevák Rob Halford v rozhovore pre Metal Express Radio.

Skupina GHOST vypustila do sveta novú verziu piesne „Spillways“ s hosťujúcim Joe Elliottom z kapely DEF LEPPARD. „Hudba GHOST je ako úplne nový hudobný žáner. Je to viac TOTO než death metal alebo čokoľvek z metalového žánru. Stiahol som si album Impera do hodiniek Apple Watch, aby som ho mohol počúvať. Mám tam len pár albumov, a ten od GHOST, je jedným z nich. Na spoluprácu ma zatiaľ neoslovili. Na našom novom albume máme country speváčku Alisson Krauss a pred 10 rokmi sme robili veci s Taylor Swift. Nebojíme sa spolupráce s nikým,“ povedal Joe Elliott ešte v apríli minulého roka.

Nóri ENSLAVED zverejnili novú skladbu „Forest Dweller“, ktorú podporili aj videoklipom. Spomínaná novinka pochádza z albumu „Heimdal“. Ich v poradí 16. štúdiovka vychádza 3. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Pre mňa bola skladba Forest Dweller najbezprostrednejšou piesňou na albume, aspoň vo svojej najranejšej forme ako inštrumentálne demo. Strávil som dosť času na tom, aby som sa dostal k niektorým ďalším piesňam albumu, ale táto sa mi zdala akosi logická, teda logická podľa štandardov ENSLAVED. Mal som nápad na text , Ivarove úžasné a rozmanité riffy uľahčili objavovanie písma. Pieseň predstavuje naše vzorky inšpirácie: LED ZEPPELIN, GENESIS, DESTRUCTION, IRON MAIDEN a David Bowie, aby sme spomenuli schizofrenickú tapisériu vplyvov. Odzrkadľuje sa to aj v textoch, ktoré pojednávajú o tme aj svetle v súvislosti s povahou Heimdala,“ uvádza v tlačovej správe basák a vokalista Grutle Kjellson.

Grindcoristi ROTTEN SOUND sa prezentujú novou skladbou „Suburban Bliss“. Tá je súčasťou pripravovanej štúdiovky „Apocalypse“. Svetlo sveta uzrie 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Doom metalisti CANDLEMASS majú nové lyric video ku skladbe „Angel Battle“ z aktuálnej radovky „Sweet Evil Sun“.

Veteráni URIAH HEEP sa hlásia o slovo novým lyric videom ku piesni „Hurricane“ z dnes (27.1.) vydaného albumu „Chaos & Colour“. „Pieseň pojednáva o tom, ako sa naši predkovia pozerali na búrky a ako ich možno interpretovať ako posolstvá od bohov. Ich sila je úžasná a je skvelou inšpiráciou pre rockovú skladbu,“ povedal bubeník Russell Gilbrook. „Hudba a texty sú pre mňa prvoradé. Neznášal som tie miliónové videá MTV z 80. rokov, pretože vytvárali taký vizuálny obraz, že všetky výzvy k predstavivosti boli stratené. Myslím si, že sila hudby a textov je v tom, že robia určité veci určitým ľuďom,“ dodal gitarista Mick Box.

Metalcoristi UNEARTH predstavili nový singel s názvom „The Wretched; The Ruinous“. „Skladba je zhrnutím nášho pripravovaného albumu po hudobnej a textovej stránke, pretože ukazuje agresivitu, silu, melódiu, energiu a temnotu UNEARTH. Tematicky táto pieseň dáva plnú vinu ľudstvu za zničenie našej planéty a masové vymieranie miliónov druhov, ako aj za prípadné vyhubenie človeka v dôsledku našej nedbanlivosti voči klimatickej kríze,“ uvádza spevák Trevor Phipps v tlačovej správe.

Death metalisti SADIST nahrali nanovo skladbu „Breathin´ Cancer“ z debutového albumu „Above the Light“ z roku 1993. „Keďže debut SADIST oslavuje tento rok 30 rokov, mali sme chuť dať špeciálny darček všetkým fanúšikom kapely! Znova sme nahrali jednu z najikonickejších piesní z albumu Breathin‘ Cancer, čím sme skladbe dali svieži, brutálny a rýchly nový aranžmán. Dobrá pieseň je pre nás ako dobré víno, ktoré sa časom zlepšuje,“ informovala kapela na sociálnych sieťach.

Švédi TRIBULATION vydajú 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nové 4-skladbové EP „Hamartia“. Pod správou si môžete vypočuť ochutnávku v podobe klipovky „Axis Mundi“. „Pieseň sleduje ako TRIBULATION vstupujú do doby strojov cez optiku dystopickej fikcie na ceste do stredu sveta a ešte ďalej. Ide o prvú skladbu od gitaristu Josepha Tholla ponúkajúcu poslucháčom novú sadu chutí a odtieňov. Nový rok si vyžaduje nový začiatok, preto prosím zvážte, či by sa to nemalo stať súčasťou vášho soundtracku,“ povedal gitarista Adam Zaars.

Americká formácia AUGUST BURNS RED zverejnila klipom podporenú novú skladbu „Backfire“ z chystanej dosky „Death Below“. Dátum vydania je stanovený na 24. marca prostredníctvom vydavateľstva SharpTone Records.