PODROBNOSTI O NOVÝCH DVD SONATA ARCTICA A SABATON

SONATA ARCTICA vydá DVD, o ktorom teraz zverejnila podrobnosti. Už tento piatok vyjde aj dlhoočakávané DVD od Švédov SABATON. Dino Cazares začal pripravovať nový album mašinérie FEAR FACTORY. MASTODON zverejnili počet skladieb na novom albume. Dnes vám ponúkneme aj tri videoklipy. Od Čechov SEVEN, od Holanďanov MAYAN a od Sebastiana Bacha. Skladba ROTTING CHRIST sa objavila na videoupútavke k novému hororu. BORKNAGAR pracujú na novom albume. Casey Orr opustil kapelu GWAR. Doogie White (TANK) pripravuje sólový album.
Fínski melodici SONATA ARCTICA vydajú 28. októbra koncertné DVD Live In Finland, na ktorom bude zaznamenaná show z 15. apríla 2011, kedy odohrali koncert v Oulu. Na bonusovom disku sa budú nachádzať ešte štyri skladby, ktoré kapela odohrala ešte v roku 2009 na fínskom festivale v Kemi. Okrem týchto záznamov bude DVD obsahovať videoklipy ku skladbám Dont Say A Word, Paid In Full a Flag In the Ground. NA fanúšikov taktiež čaká rozsiahla fotogaléria a zábery z natáčania tohto DVD. K dispozícii bude aj audio nahrávka, práve z festivalu v Kemi z roku 2009 a na disku bude osem skladieb.

Už tento piatok (5. augusta) vyjde prvé a dlhoočakávané DVD od švédskych power metalistov SABATON nazvané World War Live: Battle of the Baltic Sea. Nahrávka vyjde ako 2 DVD/CD. Na koncerte odohrala kapela 15 songov a ich strhujúca živá show sa vďaka tomuto DVD dostane až ku vám do obývačky.

Dino Cazares z FEAR FACTORY začal prípravy na nový album tejto kapely. Informácie sú zatiaľ strohé, no kapela plánuje novinku vydať v prvej polovici budúceho roka cez zatiaľ neurčeného vydavateľa.

MASTODON prezradili, že na novom albume The Hunter bude 13 nových skladieb, pričom limitovaná edícia bude obsahovať ešte o dve viac. The Hunter sa dostane na pulty obchodov 27. septembra.

Česká kapela SEVEN, ktorá zožala úspech na domácom festivale Masters of Rock, natočila videoklip ku skladbe No Surrender, ktorá sa bude nachádzať na pripravovanom albume Freedom Call, ktoré vyjde 2. septembra prostredníctvom Nuclear Blast. Nový album bude obsahovať dvanásť skladieb a dve bonusové. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Novým klipom sa prezentujú aj Holanďania MAYAN, ktorí ho natočili na skladbu War On Terror. Tá sa nachádza na debutovom albume tejto death metalovej opery nazvanej Quarterpast. Klip je pod novinkami.

Dnes do tretice nový videoklip. Posledný je od Sebastiana Bacha na skladbu Kicking & Screaming z rovnomennej novinky, ktorá vyjde 27. septembra prostredníctvom Frontier Records. Nový album tohto bývalého speváka skupiny SKID ROW bude obsahovať 13 nových piesní.

Skladba Demonon Vrosis od gréckych ROTTING CHRIST je použitá ako podmaz vo video upútavke na nový taliansky horor Morituris.

BORKNAGAR v súčasnej dobe nahrávajú nový album, ktorý by sa mal dostať ku fanúšikom niekedy vo februári 2012 prostredníctvom Century Media Records. O mix a mastering zatiaľ bezmennej novinky sa postará Jens Borgen.

Skupina GWAR potvrdila na svojom Facebookovskom profile, že Casey Orr už nie je členom kapely. Dôvod jeho odchodu ani jedna strana zatiaľ nezverejnila.

Doogie White, teda spevák britskej heavy metalovej formácie TANK prezradil, že v októbri vydá sólový album prostredníctvom vydavateľstva Metal Mind. Na zatiaľ bezmennom albume bude mať White aj niekoľko zaujímavých hostí ako Micka Tuckera (TANK), Dereka Sheriniana (BLACK COUNTRY COMMUNION) alebo Neila Murraya (ex – WHITESNAKE) a to ani zďaleka nie sú všetci.