METALLICA A LOU REED PREZRADILI NOVINKY O SPOLOČNOM ALBUME

METALLICA a Lou Reed prezradili niečo o ich spoločnom albume. DIMMU BORGIR plánujú zaujímavé turné po Británii. LACUNA COIL vydajú nový singel. MINISTRY sú definitívne späť. Nové albumy vydajú TEXTURES, KRISIUN, THE ROTTED a STRYPER. Pozreli sme sa ako sa darí predajnosti prvého živáku od SABATON. Na turné Thrashfest Classics Tour pribudli MORTAL SIN. Na nadchádzajúcom turné FIREWIND bude kapela bez svojho speváka. AUTOPSY znova vydajú 20 rokov starý album.
Dlhoočakávaný album, na ktorom spolupracujú METALLICA a Lou Reed dostal názov Lulu a na pulty obchodov sa dostane 31. októbra prostredníctvom Universal Music. O produkciu albumu sa postarali METALLICA, Lou Reed a Hal Willner, ktorý predtým spolupracoval s Reedom. Na Lulu nájdu fanúšikovia desať unikátnych skladieb.

DIMMU BORGIR naplánovali na november po Veľkej Británii špeciálne turné, ktoré bude mať 11 zastávok. Na tejto šnúre nebude žiadna predpkapela. DIMMU BORGIR vystúpia dvakrát, najprv odohrá kapela jeden kompletný album podľa výberu fanúšikov a po malej chvíľke kapela odohrá najklasickejšie skladby zo svojho repertoáru. Mimochodom fanúšikovia si majú možnosť vybrať z týchto troch albumov: For All Tid (1994), Stormblast (1996) a Enthrone Darkness Triumphant (1997). Myslím, že takéto turné bol veľmi dobrý ťah od Shagrathovcov.

LACUNA COIL vydajú 17. októbra nový singel Trip To Darkness, ktorý má zmierniť čakanie fanúšikov na nový album. Singel sa bude nachádzať aj na novom albume Dark Adrenaline, ktorý vyjde niekedy začiatkom budúceho roka prostredníctvom Century Media Records.

MINISTRY sú definitívne späť. Potom ako potvrdili účasť na budúcoročnom festivale Wacken open Air, kapela okolo Ala Jourgensena potvrdila na jún 2012 miniturné po USA, ktoré bude mať 5 zastávok.

Holandskí progresivisti TEXTURES vydajú 23. septembra nový album nazvaný Dualism. Album sa nahrával v štúdiu Split Second v Amsterdame a o ptrodukciu sa postaral gitarista kapely Jochem Jacobs. Nová nahrávka sa dostane do obehu vďala labelu Nuclear Blast a bude na nej 11 skladieb. Kapela teraz zverejnila ochutnávky z nových piesní, ktoré nájdete pod dnešnými novinkami.

Pozreli sme sa ako sa darí švédskym SABATON počas prvého týždňa predaja ich živého albumu World War Live: Battle of the Baltic Sea. V Poľsku sa album vyšplhal za prvý týždeň predaja až na 7. miesto, v Nemecku a vo Švédsku na 26. priečku a vo Švajčiarsku na 62. miesto.

Austrálski thrasheri MORTAL SIN doplnili zostavu na putovnom európskom festivale Thrashfest Classics Tour, na ktorom sa predstavia SEPULTURA, EXODUS, DESTRUCTION a HEATHEN. Týchto 5 kapiel budete mať možnosť vidieť naživo aj vy, 1. decembra zavíta Thrashfest Classics Tour do Prahy, 11. decembra do Bratislavy a 18. decembra do Viedne.

Brazílska deathová formácia KRISIUN vydá 31. októbra nový album The Great Execution prostredníctvom Century Media. Novinka sa nahrávala s producentom Andym Classenom a bude obsahovať hodinu nového materiálu.

Na nadchádzajúcom európskom turné Grékov FIREWIND bude chýbať ich spevák Apollo Papathanasio. Príčiny jeho neúčasti sú rodinné dôvody. Gus G a spol. zohnali miesto Apolla náhradu v podobe Matsa Levena (ex – THERION). Najbloižšie k nášmu územiu budú FIREWIND 22. septembra a to vo Viedni.

Britskí deatheri THE ROTTED vydajú nový album Ad Nauseam 31. októbra prostredníctvom Candlelight Records. Novinka bude prvým albumom kapely po troch rokoch. Na novinke nájdu fanúšikovia 11 nových songov.

Vydavateľstvo Peaceville Records znovu vydá album Mental Funeral od znovuzrodenej death metalovej úderky AUTOPSY. Tento album vyjde 17. októbra a okrem 20 rokov starého albumu bude obsahovať aj druhý disk, na ktorom bude 8 live skladieb z vystúpenia kapely v roku 1990.

Americká heavy metalová legenda STRYPER oznámila, že na ich nadchádzajúcom albume sa bude nachádzať 14 znovu nahraných klasických skladieb a tri zbrusu nové piesne. Ako sa novinka bude volať a kedy vyjde zatiaľ nie je známe.