ĎALŠIA UKÁŽKA OD METALLICY A LOU REEDA, NOVÝ KLIP OD KORN

METALLICA a LOU REED zverejnili ďalšiu ukážku z albumu Lulu. VOIVOD začínajú pracovať na novom albume. KORN zverejnili nový videoklip. Na blížiacom sa turné budú mať Švédi DEMONICAL náhradného bicmena. Chris Cornell (SOUNDGARDEN, ex – AUDIOSLAVE) vydá nový sólový album. SUICIDAL ANGELS začali nahrávať nový album. VAN CANTO majú ďalší nový klip. Nóri SHINING vydajú svoje prvé live CD/DVD. KVELERTAK v rámci turné zavítajú aj do Prahy. INSENSE chystajú európske turné. Nemci DESASTER začali nahrávať nový album. THE POODLES museli zrušiť európske turné. Jeden poľský politik sa vo svojej kampani prezentuje ako death metalový vokalista. Zábery z tejto videokampane vám ponúkame v dnešných novinkách.
METALLICA a LOU REED zverejnili päťminútovú ukážku z celého albumu Lulu. My  pripomíname, že Lulu vyjde 31. októbra a na albume bude 10 skladieb.

Kanaďania VOIVOD v súčasnosti pracujú na pred-produkcii k novému albumu. Zatiaľ bezmenná novinka má vyjsť niekedy nabudúci rok.

Včera sme vás informovali o pripravovanom novom albume KORN a dnes vám ponúkame nový videoklip, ktorý kapela natočila na skladbu Get It Up!, skladba sa bude nachádzať na novom albume The Path of Totality, takže si budete môcť podľa nej spraviť ako taký názor, ako bude celý album vyzerať. Videoklip nájdete pod novinkami.

Švédski deatheri DEMONICAL, ktorí sa predstavia počas nadchádzajúceho turné aj na Slovensku a v Čechách, oznámili, že stáleho bubeníka Ronnieho Bergerstahla nahradí na Eastern Death Infernal Tour 2011 Fredrik Widigs z kapely WITCHERY. Bergerstahl sa nezúčastní na turné kvôli iným, bližšie nešpecifikovaným záväzkom.

Chris Cornell (SOUNDGARDEN, ex – AUDIOSLAVE) vydá 21. novembra svoju novú sólovku Songbook, ktorá sa dostane do obehu vďaka vydavateľstvu Universal Music. Sólovka bude obsahovať 16 skladieb z toho dve cover verzie. Presnejšie ide o skladby Thank You od LED ZEPPELIN a Imagine od JOHNA LENNONA.

Neúnavní grécki thrasheri SUICIDAL ANGELS nahrávajú v Nemecku ďalší štúdiový album Bloodbath, ktorý vyjde 21. januára 2012 prostredníctvom NoiseArt Records.

Nemecká kapela VAN CANTO nahrala klip na naozaj zaujímavú verziu skladby Primo Victoria od SABATONU. V skladbe sa objaví aj samotný Joakim Brodén. Táto nezvyčajná verzia Primo Victoria je súčasťou nedávno vydanej novinky VAN CANTO nazvanej Break the Silence. Videoklip nájdete pod novinkami.

Nóri SHINING vydajú vôbec po prvý krát vo svojej histórii oficiálne live CD a DVD, ktoré bude v podstate takým Greatest Hits albumom. Živák dostal názov Live BlackJazz. Presný dátum vydania DVD zatiaľ nie je známy.

KVELERTAK majú na november a december prichystané európske turné. Dobrá správa prišla pre našich fanúšikov, pretože v kalendári turné pribudla Praha. Presnejšie sa tam KVELERTAK predstavia 5. decembra v klube Matrix.

Ďalší Nóri, tentokrát INSENSE prichystali na november a december svoje vlastné európske turné. V rámci niektorých termínov sa kapela pripojí ku kapelám IN FLAMES, TRIVIUM a GHOST AND RISE TO REMAIN. Turné INSENSE bude mať 19 zastávok, avšak poväčšine ďalej od nášho územia.

Nemeckí thrasheri DESASTER začnú nahrávať siedmy štúdiový album The Arts of Destruction, ktorý vyjde začiatkom budúceho roka.

Švédski hard rockeri THE POODLES zrušili európske turné, ktoré sa malo uskutočniť v októbri a v novembri tohto roka. Kapela je veľmi sklamaná, ale vraj okolnosti zrušenia turné išli mimo ňu a už nebolo možné turné odohrať.

Veľmi zaujímavú politickú kampaň si zvolil v katolíckom Poľsku kandidát do poľského parlamentu Jedrzej Wijas. Wijas nahral svoj spot s miestnymi death metalovými hudobníkmi a samotný kandidát deathovo ručí do hudby svoj politický program. Toto zaujímavé video nájdete pod dnešnými novinkami.