NOVINKY Z TÁBOROV MOONSPELL, LACUNA COIL ALEBO FREEDOM CALL

MOONSPELL sa upísali Napalm Records. LACUNA COIL zverejnili prvú video upútavku na nový album. FREEDOM CALL prezradili podrobnosti o novinke. Nový album Relapse od MINISTRY vydá AFM Records. MR.BIG plánujú vydať akustický živák. GWAR zrušili európske turné. AHAB sa chystajú na konci januára do štúdia. Nóri DUNDERBEIST vydajú vo februári nový album.
Portugalčania MOONSPELL oznámili, že podpísali kontrakt s vydavateľstvom Napalm Records, ktoré im vydá na jar 2012 aj dlho očakávaný nový materiál, ktorého iniciálny sú A.N..

LACUNA COIL zverejnili prvú video upútavku na nový album Dark Adrenaline, ktorý vyjde 23. januára prostredníctvom Century Media Records. Video nájdete pod dnešnými novinkami.

Nový album Land Of The Crimson Dawn od FREEDOM CALL, ktorý vyjde 24. februára prostredníctvom SPV/Steamhammer bude k dispozícii až v troch verziách. Jedna bude klasická, druhá verzia bude obsahovať 14 skladieb a tretia bude limitovaná verzia s dvoj CD, ktorá bude obsahovať 6 bonusových skladieb. My ešte dodáme, že novinka bude prvým albumom kapely bez zakladajúceho člena bubeníka Daniela Zimmermanna (GAMMA RAY).

O novinke Relapse od navrátilcov MINISTRY sme vás už informovali. Avšak doteraz nebolo jasné, ktoré vydavateľstvo vydá tento album. MINISTRY sa nakoniec upísali labelu AFM Records.

Frontier Records vydá na konci februára živý akustický album od legendárnych MR.BIG. Tento album sa bude volať Live From The Living Room.

GWAR boli nútení zrušiť európske turné, ktoré malo odštartovať v januári v Belgicku. Dôvodom bol slabý predpredaj vstupeniek na ich koncerty. Kapele tak neostávalo nič iné, iba turné zrušiť. Kapelu to však mrzí a svojim fanúšikom, ktorí si už vstupenky zakúpili sa ospravedlňuje, ale uisťuje ich, že peniaze dostanú naspäť.

Nemecká funeral doomová formácia AHAB sa chystá na konci januára do štúdia, kde začnú nahrávať nový album.

Nóri DUNDERBEIST vydajú 10. februára nový album Black Arts & Crooked Tails, ktorý sa dostane na pulty obchodov vďaka vydavateľstvu Indie Recordings. Novinka bude obsahovať 10 nových skladieb.