HLAVNÉ SPRÁVY Z TÁBOROV KATAKLYSM A BLIND GUARDIAN

KATAKLYSM vydajú nové DVD. BLIND GUARDIAN zverejnili ukážky znovu nahratého hitu Valhalla. ADRENALINE MOB majú nový videoklip. PRIMAL FEAR chystajú európske turné, ktoré neobíde ani Česko. PRETTY MAIDS vydajú k 30. výročiu kapely 2 CD a 2 DVD. BORKNAGAR zverejnili podrobnosti o novom albume. V marci sa uskutoční spomienkový koncert na Coryho Smoota (GWAR). Na záver si vychutnajte 8 ročnú Juliet, ktorá naspievala svoj prvý hardcore song.
KATAKLYSM zverejnili podrobnosti o novom DVD The Iron Will: 20 Years Determined, ktoré by malo vyjsť na jar prostredníctvom Nuclear Blastu. DVD bude obsahovať prierez dlhou a búrlivou kariérou tejto kanadskej kapely. Koncertný záznam, ktorý bude na DVD pochádza z nemeckého festivalu Summer Breeze, ktorý odohrala kapela vlani v auguste. Pod dnešnými novinkami nájdete artwork tohto DVD a taktiež aj video trailer.

BLIND GUARDIAN zverejnili video ukážku znovu nahratého hitu Valhalla, ktorá sa bude nachádzať na albume mapujúcom ich kariéru Memories Of A Time To Come, ktorý vychádza práve dnes. Pod dnešnými novinkami nájdete ukážku zo spomínanej skladby.

Novým videoklipom sa prezentuje kapela ADRENALINE MOB, v ktorej pôsobia bubeník Mark Portnoy (ex – DREAM THEATER, ex – AVENGED SEVENFOLD) spoločne so spevákom Russellom Allenom (SYMPHONY X). Videoklip je na skladbu Undaunted, ktorá sa bude nachádzať na debutovom albume Omertá, ktorý vyjde 13. marca. My ešte dodáme, že na novom albume bude 11 skladieb. Videoklip je pod dnešnými novinkami.

Nemecká power metalová formácia PRIMAL FEAR, ktorá dnes vydáva nový album Unbrekeable (jeho recenziu očakávajte v najbližších dňoch), chystá aj európske turné Metal Nation 2012 Tour na podporu nového albumu. PRIMAL FEAR si na toto turné pozvali nemeckých kolegov BRAINSTORM. V rámci tohto turné sa Ralf Scheepers a spol. predstavia 31. marca aj v zlínskom Masters of Rock Café.

Dáni PRETTY MAIDS oslávia 30. výročie kapely vydaním koncertného dvoj CD a dvoj DVD nazvaného It Comes Alive (Maid in Switzerland). Tento materiál vyjde 23. marca a bude obsahovať koncert kapely zo švajčiarskeho Prattelnu, ktorý sa uskutočnil vlani v októbri v rámci turné ku stále aktuálnemu albumu Pandemonium.

Podrobnosti o novom albume Urd prezradili Nóri BORKNAGAR. Nový album nahrávala kapela s producentom Jensom Bogrenom (OPETH, PARADISE LOST, KATATONIA). Urd vyjde 26. marca prostredníctvom Century Media Records a v poradí 5. štúdiový album bude obsahovať 9 skladieb.

Vo štvrtok 15. marca sa uskutoční v Národnom divadle v Richmonde, štáte Virginia šou na uctenie pamiatky Coryho Smoota (GWAR). Spoločne s GWAR si na spomienke zahrajú aj kapely MUNICIPAL WASTE, GHOUL a SUPPRESSION. Ako stojí v oficiálnom vyhlásení kapely GWAR, tak pôjde o šou, kde sa bude požívať alkohol v nadmernom množstve, bude množstvo cien pre fanúšikov a taktiež to bude prehliadka veľkolepej „módnej“ šou. Výťažok z koncertu poputuje pre nadáciu Smootovej rodiny, presnejšie pre jeho manželku a ešte nenarodené dieťa. My dodajme, že Cory Smoot zomrel 2. novembra a pitva zistila, že umrel v dôsledku koronárnej trombózy, ktorá nastala kvôli Coryho skorším problémom so srdečnou tepnou, pretože Cory Smoot trpel ischemickou chorobou srdca.

Dnes vám ponúkneme vskutku zaujímavý videoklip. Osemročná dcéra austrálskeho producenta Roba Sharpeho, Juliet nahrala svoje prvé hardcoreové video. Toto video nahrávala Juliet spolu s otcom a mamou. Pre Juliet však nie je nahrávanie videí ničím novým, pretože sme ju mohli vidieť napríklad vo videu, kde spieva svojmu otcovi k 40. narodeninám a počas toho príde o zub. Julietine prvé hardcoreové video nájdete pod novinkami.