Gothoom zverejnil prvé mená pre 10. ročník! Pozrite si Anselmovu verziu Preletu nad kukučím hniezdom

Gothoom oznámil prvých päť kapiel pre svoj budúcoročný 10. ročník. THE CROWN a PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS majú nové klipy. PATHOLOGY s novým spevákom.

Desiaty ročník Gothoomu sa uskutoční od 18. do 20. júla 2019

Deviaty ročník festivalu Gothoom Open Air sa skončil len prednedávnom a Peter Betko spolu so svojim tímom už pripravuje jubilejný 10. ročník. Práve dnes zverejnil mená prvých účinkujúcich. A čo meno, to pojem! Veď posúďte sami. „Tak, ani sme sa nenazdali a s Gothoomom sme prišli k jeho prvému okrúhlemu jubileu. Festival je konečne po dlhej dobe pevne zakorenený pod zrúcaninou Revištského hradu a neostáva nič iné, len jeho areál opäť naplniť skvelým extrémnym metalom. Tak, začnime rovno jednou z najväčších hviezd. Príde nás navštíviť legenda, majstri zlovestného a ostrého, ale i temného a ťažkého black metalu pod vedením Lorda Ahrimana – DARK FUNERAL,“ píše sa na oficiálnom webe festivalu. To však nie je všetko. Na Gothoome sa predstavia aj švédski navrátilci VOMITORY, pôjde o ich exkluzívny koncert pre Slovensko na rok 2019. Ďalšou kapelou budú opäť Švédi, death/blackoví NECROPHOBIC. Tešiť sa môžete aj na francúzskych death/grind šialencov BENIGHTED. Prvú várku potvrdených kapiel uzatvárajú CLOUDS. „Mali tu byť tento rok. Nepodarilo sa. Prídu o rok. CLOUDS nám odprezentujú svoje poňatie doom metalu, ktorý prechádza od jemných postrockových pasáží až kamsi k funeral doomu. Kapela je rozložená po celej Európe a tvoria ju členovia spolkov ako Shape of Despair či Barren Earth.“ Dnes už odštartoval aj predpredaj na 10. ročník, ktorý sa uskutoční 18. až 20. júla 2019. Cenu prvej várky lístkov je 40 eur a budú sa rýchlo míňať.

Švédski death metalisti THE CROWN majú nový videoklip ku skladbe „In the Name of Death“ z ich aktuálnej radovky „Cobra Speed Venom“ vydanej v marci tohto roka.

PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Choosing Mental Illness“. Klip je inšpirovaný filmom Prelet nad kukučím hniezdom. Spomínaná skladba pochádza z ich aktuálnej štúdiovky „Choosing Mental Illness as a Virtue“. Pozrite si teda Prelet nad Anselmovým hniezdom.

Brutal death metalisti PATHOLOGY oznámili, že do svojich radov naverbovali nového speváka Obieho Fletta (INHERIT DISEASE), po tom ako predošlý nováčik za mikrofónom Riley McShane nesplnil očakávania kapely.