Piatková záplava noviniek: MACHINE HEAD, OVERKILL, HALESTORM, MAYHEM a ďalší

MACHINE HEAD, HALESTORM a CRYPTOPSY s novými videami. OVERKILL dokončili nahrávanie nového albumu. Novinky hlásia aj MAYHEM, Anneke Van Giersbergen, ALTITUDES & ATTITUDE, TESSERACT a SOLFERNUS.

MACHINE HEAD

Američania MACHINE HEAD vypustili do sveta nové lyric video ku skladbe „Triple Beam“ pochádzajúcej z ich aktuálnej dosky „Catharsis“ vydanej v januári tohto roka.

Thrash metalisti OVERKILL dokončili nahrávanie nového albumu, ktorý by mal vyjsť vo februári budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blast Records. Kapela aktuálne pracuje na artworku a premýšľa nad názvom nahrávky.

Skupina HALESTORM sa prezentuje novým klipom k piesni „Do Not Disturb“ z ich aktuálneho albumu „Vicious“.

Nóri MAYHEM oznámili, že 7. decembra sa im vydavateľstvo Season of Mist postará o znovuvydanie remastrovaného albumu „Grand Declaration of War“ z roku 2000. Nižšie nájdete aj audio ukážky.

Kanadská úderka CRYPTOPSY zverejnila lyric video ku skladbe „Fear His Displeasure“ z ich chystaného EP „The Book of Suffering – Tome II“, ktoré vyjde 26. októbra.

Anneke Van Giersbergen zverejnila trailer k novému živáku „Symphonized“, ktorý vychádza 16. novembra prostredníctvom InsideOut Music. Materiál sa nahrával v máji tohto roka na dvoch špeciálnych koncertoch v Holandsku, kde Anneke vystúpila spolu s orchestrom Residentie Orkest The Hague.

Projektu ALTITUDES & ATTITUDE za ktorým stoja Frank Bello (ANTHRAX) a David Ellefson (MEGADETH), vyjde 18. januára u Megaforce Records debutový album s názvom „Get It Out“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe skladby „Out Here“ s hosťujúcim gitaristom Jonom Donaisom z ANTHRAX.

Djentová formácia TESSERACT natočila nový videoklip ku piesni „Juno“ zo stále aktuálnej štúdiovky „Sonder“.

Českí black metalisti SOLFERNUS majú nový obrazový materiál k songu „Mistresserpent“ z ich zatiaľ poslednej dosky „Neoantichrist“.