Jonathan Davis pracuje na novom albume KORN. Novinky hlásia aj MEGADETH, TOOL či AXL ROSE

Jonathan Davis v štúdiu. MEGADETH teasujú oznámenie na 11. januára. SWALLOW THE SUN zverejnili novú skladbu. Axl Rose s novou skladbou. Ďalší progres pri novinke od TOOL. DORO a SEBASTIEN vydajú nové EP.

Jonathan Davis (KORN). Zdroj: blabbermouth.net

Jonathan Davis sa na svojom instagrame poďakoval fanúšikom za podporu v ťažkom období a zároveň zverejnil fotku zo štúdia, v ktorom nahráva vokály na nový a zatiaľ nepomenovaný album KORN. Novinka by mohla vyjsť na jeseň tohto roka.

Instagram Jonathana Davisa

Kapela MEGADETH teasuje špeciálne oznámenie na piatok 11. januára, ktoré príde cez ich webovú stránku a sociálne média. 25-sekundové video obsahuje úryvok piesne „Take No Prisoners“ a tak fanúšikovia špekulujú, že pôjde o opätovné vydanie albumu „Rust in Peace“ z roku 1990.

Fíni SWALLOW THE SUN zverejnili nový singel „Upon the Water“ z chystanej dosky „When a Shadow Is Forced into the Light„, ktorá vyjde 25. januára prostredníctvom labelu Century Media Records. Album je o vyrovnávaní sa so smrťou speváčky Aleah Liane Stanbridge (osudnou sa jej stala v roku 2016 rakovina), ktorá bola v partnerskom vzťahu s gitaristom Juha Raiviom. Stanbridge okrem SWALLOW THE SUN spolupracovala aj s AMORPHIS. „Každé slovo a notu som napísal pre Aleah. Je o mojom vlastnom boji od chvíle kedy odišla. Názov albumu „When a Shadow Is Forced into the Light“ pochádza z jej vlastných slov. Je to presne to, čo som potreboval urobiť, dostať sa z tieňov. Bol som skoro pustovníkom v lesoch po dobu dva o pol roka. Zbieram svoj život na napísanie tohto albumu. Táto téma je veľmi osobná a je pre mňa ťažké o tom hovoriť. Rád by som nechal vyrozprávať príbeh cez hudbu a slová na „When a Shadow Is Forced into the Light“. Všetko je tam,“ vyjadril sa v tlačovej správe gitarista Juha Raivio.

Axl Rose (GUNS N´ ROSES) prichádza po desiatich rokoch s novou skladbou „Rock the Rock“, avšak dosť nezvyčajným spôsobom. Skladba je súčasťou animovanej relácie „New Looney Tunes“, ktorú ponúka streamovacia služba Boomerang.

Maynard James Keenan z kapely TOOL prezradil na svojom Twitteri, že finálne vokály boli nahraté pred niekoľkými mesiacmi. Takisto doplnil, že keď budú nahraté všetky ostatné nástroje, tak príde na rad dlhý proces mixovania.

Doro Pesch vydá 8. marca nové štvorskladbové EP „Backstage to Heaven“, s ktorým odštartuje druhú časť svetového turné. EP bude obsahovať skladby z aktuálnej radovky „Forever Warriors, Forever United“. Dve piesne v štúdiovej kvalite a dve v živom prevedení.

Pouhý rok po úspěšném třetím cd, „Act of Creation“, je SEBASTIEN zpět se zbrusu novým EP „Behind the World“. Toto čtyř-skladbové EP vychází digitálně 1. února 2019 pod německým labelem, Pride & Joy Music. Mini-album obsahuje chytlavý duet „Fight For Love“ s fenomenálním řeckým zpěvákem Yannisem Papadopoulosem z mezinárodní heavy metalové smečky – BEAST IN BLACK. – Tlačová správa.