KORN rušia koncerty, Jonathan Davis sa nakazil Covidom. Novinky aj od IRON MAIDEN či SWALLOW THE SUN

KORN rušia koncerty. IRON MAIDEN zverejnili alternatívnu verziu posledného videoklipu. SWALLOW THE SUN sa prezentujú novou skladbou. Pribudli ďalšie kapely pre zimnú edíciu Gothoom festivalu. CRANIOTOMY, AEON a MONUMENT OF MISANTHROPY chystajú nové albumy.

Jonathan Davis (KORN)

Kapela KORN sa po dlhej prestávke spôsobenej Covidom pomaly vracia na koncertné pódia, ale po ôsmich odohratých akciách už musí rušiť, respektíve presúvať nasledujúce termíny. Dôvodom sú pozitívne prípady ochorenia Covid 19. Najprv sa nakazil člen kapelnej crew a teraz aj frontman Jonathan Davis. Bezproblémový návrat koncertov bude ešte plný prekážok.

Legendy IRON MAIDEN sa hlásia o slovo s videoklipom k piesni „The Writing on the Wall“, ktorý už je síce mesiac dostupný, ale tentokrát zverejnili verziu s pridanými zvukovými efektmi k animácii. Skladba je súčasťou sedemástej štúdiovky „Senjutsu“. Tá má dátum vydania stanovený na 3. septembra prostredníctvom vydavateľstva BMG.

Doom metalisti SWALLOW THE SUN zverejnili novú pieseň „Woven Into Sorrow“ v sláčikovom prevedení. Skladba pochádza z nového albumu „Moonflowers“, ktorý vyjde 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. K nahrávke vyjde aj bonusový disk, na ktorom budú skladby z albumu v spomínanej inštrumentálnej podobe. O ich intímne pretransformovanie sa postaralo zoskupenie TRIO NOX.

Organizátori zimnej edície festivalu Gothoom pridali do line-upu ďalšie kapely. Domácu scénu zastupujú blackened death metalisti INFER a vyznávači kovu smrti ANTARES, zahraničného zástupcu tvoria holandskí deatheri DEAD WILL WALK. Festival by sa mal uskutočniť 29.- 30. októbra 2021 v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom. Ešte dodáme, že už bol spustený aj predpredaj, návštevnosť podujatia je obmedzená na 500 ľudí.

Domáci brutal death metaloví mäsiari CRANIOTOMY sa chystajú nahrať nový album. „V piatok (20.8.) ideme do štúdia Shaark. Bude osem úplne nových songov, plus nejaké intrá. Prvú skladbu zverejníme snáď už budúci mesiac. Dátum vydania ešte nevieme, ale do konca roka to bude určite vonku prostredníctvom nášho vydavateľstva Amputated Vein Records. Názov albumu ešte nebol schválený, tak ten zatiaľ prezradiť nemôžem,“ vyjadril sa líder kapely Roman Halmo exkluzívne pre Valhalla.sk.

Švédski deatheri AEON vydajú po dlhej dobe novú dosku „God Ends Here“. Novinka vyjde 15. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. Ako ochutnávka nech poslúži skladba „Church of Horror“.

Brutal death metalistom MONUMENT OF MISANTHROPY vyjde 12. novembra prostredníctvom vydavateľstva Transcending Obscurity Records nový album „Unterweger“. Pod správou nájdete ukážku v podobe skladby „Exceptionally Sadistic“.