NOVÉ ALBUMY VYDAJÚ VOIVOD A CIRCLE II CIRCLE

VOIVOD vydajú v januári už trinásty štúdiový album. Gus G. (OZZY, FIREWIND) pracuje na debutovom sólovom albume. Nový album vydajú aj CIRCLE II CIRCLE. ABIGAIL WILLIAMS pracujú na novom albume. Nová slovenská kapela SLICE OF BREAD vydala debutové EP.
Kanadskí metaloví pionieri VOIVOD vydajú 21.januára 2013 svoj nový album, ktorý nazvali „Target Earth“. Novinka bude ich už v poradí trinástym štúdiovým albumom a bude na nej 10 nových skladieb. Nový materiál sa nahrával v Quebecu s producentom Pierreom Rémillardom.

Gitarista Gus G. (OZZY, FIREWIND) chystá podľa Rock Overdose sólový album. Momentálne dáva dokopy nápady a jeho prvý sólový album by mal vyjsť niekedy v priebehu budúceho roka. Materiál by mal obsahovať nielen inštrumentálne skladby, ale aj piesne s hosťujúcimi spevákmi.

Američania CIRCLE II CIRCLE plánujú vydať nový album 25.januára 2013 prostredníctvom vydavateľstva earMusic. Kapela pod vedením vokalistu Zaka Stevensa (SAVATAGE) plánuje umiestniť na nový materiál 12 skladieb. Opäť by malo ísť o fúziu metalu a hard rocku. V poradí šiesty štúdiový album sa volať „Seasons Will Fall“.

Americká black metalová formácia ABIGAIL WILLIAMS nedávno dokončila rozlúčkové turné a rozpadla sa. V tomto momente tomu už tak nie je. ABIGAIL WILLIAMS sú späť a pracujú na novom albume, ktorý bude nadväzovať na svojho predchodcu „Becoming“.

Mladá 6-členná kapela SLICE OF BREAD z Rimavskej Soboty vydáva v týchto dňoch debutové EP nazvané „Vitajte v našich mysliach“. Na debutovom EP sa nachádzajú 4 skladby v duchu melodického metalu. Album zaujme solídnym zvukom a najmä slovenskými textami.