Dvaja bývalí členovia NEGURA BUNGET prídu do Tartarosu predviesť svoju novú kapelu

Ak máte radi rumunskú legendu NEGURA BUNGET, zbystrite pozornosť. Dvaja bývalí členovia tejto formácie prídu predstaviť svoju novú kapelu do Banskej Bystrice.

SUR AUSTRU (Rom) – transylvanian black metal
ABSTRACT (Sk) – instrumental metal
NORTHERN PLAGUE (Pol) black/death metal
GUZZLE BOOZE (Sk) – speed/thrash metal

Piatok 29.3.2019, Banská Bystrica – RC Tartaros
Štart: 19:00, vstupné: 10 eur

Kapela SUR AUSTRU hrajúca transylvánsky black metal je na rumunskej scéne pomerne nový pojem. V skupine však pôsobia ostrieľaní hudobníci, ktorí sa na rumunskej scéne pohybujú pár desiatok rokov. Kapelu založili dvaja bývalí členovia legendárnych NEGURA BUNGET Tibor Kati a Ovidiu Corodan spolu so spevákom Stefanom Zaharescu. Odkaz SUR AUSTRU sa jasne nesie v duchu tejto legendy. Skupina momentálne pripravuje svoj prvý album, z ktorého nám poskytne nemalú ochutnávku, avšak odznejú aj skladby NEGURA BUNGET, ako spomienka na zosnulého bubeníka Gabriela Negru Mafa.

Ako ďalší sa predstavia domáci ABSTRACT, ktorí sú považovaný už za legendu inštrumentálneho metalu .V domovskom klube Tartaros vystúpia opäť po roku a zahrajú prierez svojej tvorby. Na svojom konte majú 3 albumy , niekoľko demo nahrávok a kompilácií. Momentálne kapela pracuje na svojom štvrtom albume, ktorý by mala vydať budúci rok.

Od našich severných susedov príde do Banskej Bystrice úplne prvýkrát poľská skupina NORTHERN PLAGUE hrajúca kvalitný black/death metal. Na svojom konte majú mini cd „Blizzard of the North“ a dva albumy: „Manifesto“ (2014) a „Scorn the Idle“ (2017). Poliaci nezaháľajú ani koncertne a okrem domácich koncertov po celom Poľsku majú za sebou aj niekoľko európskych turné.

Koncertný večer otvoria mladí a ambiciózni thrasheri GUZZLE BOOZE z Banskej Bystrice.

FB Event

ABSTRACT sa spoločne so SUR AUSTRU predstavia o deň neskôr (30. marca) na akcii Afterdark fest IV. v Nitre a 31. marca v bratislavskej Fuge.

Banner ku koncertu

Tlačová správa