Banskú Bystricu čaká jedinečné vystúpenie: Tartaros navštívi MORTIIS

Niekdajší člen legendárnej formácie EMPEROR vystúpi v závere marca sólovo pod Urpínom. Sprievod mu bude robiť domáca formácia ABSTRACT.

MORTIIS (Nor)
ABSTRACT (Sk)

Sobota 24.3.2018, Banská Bystrica – RC Tartaros
Štart: 19:00, Predpredaj v sieti Ticketlive

Po tom, čo MORTIIS opustil nórsku black metalovú kapelu EMPEROR, sa koncom roka 1992 vydal na sólovú dráhu. Od roku 1993 do roku 1999 vydal niekoľko sólových nahrávok. V roku 2001 zostavil kapelu, s ktorou vydal albumy „The Smell of Rain“ (2001), „The Grudge“ (2004) a remix albumu „Some Kind of Heroin“ (2006).

MORTIIS odradený brutalitou a pokrytectvom nahrávacieho priemyslu nevydal nový album až do roku 2010, kedy skupina vydala nahrávku „Perfectly Defect“ – ako CD s limitovanou edíciou. Ďalší album, „The Great Deceiver“, bol dokončený okolo roku 2013, ale k fanúšikom sa dostal až v roku 2016. Dôvodom boli hlavne udalosti mimo kapely, medzi inými aj Mortiisovo duševné zdravie.

Momentálne sa Mortiis vrátil k hudobnému štýlu Era 1 a v novembri na festivale Cold Meat Industry a Messe des Morts, uskutočnil prvé sólové „reinterpretácie“ z albumu roku 1994 „Ånden som Gjorde Opprør“. V sobotu 24. marca budete mať možnosť vidieť toto jedinečné vystúpenie v Banskej Bystrici, v rockovom klube Tartaros.

Domácou predkapelou budú Banskobystričania ABSTRACT. Ich štýl sa pohybuje niekde medzi progresívnou avantgardnou, atmosférickou a temnou metalovou hudbou. Hudba tejto kapely obsahuje aj ďalšie štýly, ako gothic, black, doom, industrial, spolu s dramatickosťou, ale aj melanchóliou. Kapela čerpá inšpiráciu z rôznych elementov ľudského bytia v minulosti, prítomnosti a budúcnosti, a to je základným rysom toho, čo sa volá ABSTRACT.

Plagát ku koncertu

Tlačová správa