Trujillo tvrdí, že nový album METALLICA vyjde skôr. Perkusionista SLIPKNOT zažaloval spoluhráčov

Na nový album METALLICY by sa nemalo čakať tak dlho. Spor v tábore SLIPKNOT. ABBATH a BARONESS vydajú nové albumy. WHITESNAKE a GAAHLS WYRD zverejnili nové skladby. BLACK LABEL SOCIETY, KAMELOT a DEE SNIDER s novými videami.

METALLICA

Basgitarista Robert Trujillo prezradil, že čakanie na nový album METALLICY by nemalo trvať tak dlho, ako v prípade „Death Magnetic“ či „Hardwired…To Self-Destruct“. Nový materiál postupne vzniká už počas turné. „Máme zónu, ktorú nazývame „The Tuning Room“, čo je priestor, kde si pred koncertom môžeme zahrať a rozcvičiť sa. Vždy tam prídu nejaké nápady a všetko je nahrávané. Potom samozrejme doma má každý svoje nápady. „Death Magnetic“ bol z väčšej časti spoločným úsilím, kdež to „Hardwired“ bol o Jamesových konkrétnych myšlienkach. Nový album bude vyvrcholením týchto dvoch nahrávok a ďalšou cestou. Nedostatkom originálnych nápadov netrpíme. To je krása toho, byť v tejto kapele. Novinka príde skôr, všetci sme to sľúbili. Myslím si, že na to budeme môcť skočiť oveľa rýchlejšie, ale ako skoro, to neviem. Sme neustále na turné, už sú to dva roky a potrebujeme si vziať aj trochu voľna,“ vyjadril sa Trujillo pre web themusic.com.

Podľa webu The Blast, perkusionista Chris Fehn z kapely SLIPKNOT podal žalobu voči svojím spoluhráčom, tvrdiac, že nebol riadne vyplatený za roky turné so skupinou. V súdnom spore tvrdí, že vždy bolo povedané, že z turné a z predaja merchandisu pôjdu financie cez jedinú spoločnosť, ktorá zisky rozdelí členom kapely. Avšak Fehn uviedol, že ostatní členovia vytvorili ďalšie obchodné subjekty, ktoré zbierajú peniaze z kapely. Fehn o týchto spoločnostiach nevedel a vraj z nich nedostal ani cent. Osobitne obvinil Shawna Crahana a Coreyho Taylora z pochybných obchodov. Fehn požaduje úplne účtovníctvo kapelných aktív na zozbieranie škôd a ziskov, o ktorých si myslí, že mu dlhujú. Chris Fehn je v kapele od roku 1998 a podieľal sa na všetkých albumoch SLIPKNOT. Medzitým už zareagoval aj vokalista Corey Taylor: „Prečítali ste dnes veľa kravín. To je všetko, čo poviem. Počkajte kým vyjde pravda najavo,“ napísal na svojom Twitteri.

Projekt ABBATH vydá 5. júla u vydavateľstva Season of Mist nový album nazvaný „Outstrider“. Novinka bude obsahovať 9 skladieb vrátane coveru „Pace Till Death“ od BATHORY. ABBATH v roku 2019 tvoria: Abbath – vokály, gitara; Ole André Farstad – gitara; Mia Wallace – basgitara a Ukri Suvilehto – bicie.

Veteráni WHITESNAKE ponúkajú k vypočutiu novú pieseň „Trouble Is Your Middle Name“ z chystaného albumu „Flesh & Blood“, ktorý vyjde 10. mája prostredníctvom vydavateľstva Frontiers Music Srl.

Formácia BLACK LABEL SOCIETY natočila nový videoklip ku akustickej verzii piesne „Spoke in the Wheel“. Pieseň pochádza z chystanej reedície debutovej nahrávky z roku 1999 pod názvom „Sonic Brew – 20th Anniversary Blend 5.99 – 5.19“. Album vyjde 17. mája u eOne Music.

Melodici KAMELOT sa prezentujú novým lyric videom ku skladbe „Vespertine (My Crimson Bride)“ z ich aktuálnej dosky „The Shadow Theory“.

DEE SNIDER vypustil do sveta nový obrazový materiál k songu „Lies Are a Business“ z jeho aktuálnej sólo nahrávky „For the Love of Metal“.

Američania BARONESS oznámili, že 14. júna im u vydavateľstva Abraxan Hymns vyjde nový štúdiový album s názvom „Gold & Grey“. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Borderlines“, ktorú podporili aj videoklipom.

Kapela GAAHLS WYRD zverejnila novú skladbu s názvom „From the Spear“ z debutovej nahrávky „GastiR – Ghosts Invited“. Tá vyjde 31. mája u Season of Mist.