Nevalainen sa za bicie už nevráti, ostane však v pozadí NIGHTWISH. Novinky aj od Slasha, INSOMNIUM a iných

Zmena v zostave NIGHTWISH. SLASH vydá nové DVD. INSOMNIUM sa hlásia s novým albumom a novým gitaristom. THE DARK ELEMENT vydajú nový album. Informácie aj z táborov KILLSWITCH ENGAGE, JINJER, HAEMORRHAGE, NUNSLAUGHTER, DISENTOMB a PHOBIA.

Jukka Nevalainen (NIGHTWISH)

Bubeník Jukka Nevalainen (NIGHTWISH), ktorý pred piatimi rokmi prerušil koncertovanie a nahrávanie s fínskou kapelou, teraz potvrdil svoj stály odchod. Jeho post tak už definitívne bude patriť Kaiovi Hahtovi, ktorý je v kapele od leta 2014. „Je to už päť rokov od môjho ťažkého rozhodnutia kvôli nespavosti odstúpiť z NIGHTWISH. Toto zahŕňalo predchádzajúci štúdiový album a turné, ktoré nasledovalo. Ako som očakával, ukázalo sa to ako správna vec. V týchto dňoch sa cítim fantasticky a sotva potrebujem riešiť problémy so spaním. Tiež sa mi zdalo, že sústredenie sa na veci súvisiace s kapelou, ktoré sa odohrávajú v úzadí urobili rozdiel. Po tomto som sa rozhodol, že nebudem pokúšať šťastie s návratom. Môj drahý kamarát Kai Hahto si vezme moje miesto ako člen kapely na plný úväzok. Budem sa aj naďalej v pozadí starať o biznis kapely a veľmi sa teším na to, aké ďalšie dobrodružstvo život ponúkne. Ďakujem kapele a fanúšikom za slávne chvíle, ktoré sme zdieľali,“ uvádza v tlačovej správe Jukka Nevalainen.

SLASH ft. MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS vydajú 20. septembra u Eagle Visiom nové DVD/Blu-ray s názvom „Living the Dream Tour“. Materiál sa natáčal 20. februára 2019 v londýnskom klube Eventim Apollo. Nižšie nájdete ukážku v podobe piesne „Anastasia“.

Fíni INSOMNIUM oznámili, že 4. októbra im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album s názvom „Heart Like a Grave“. Spomínaná novinka ponúkne 10 skladieb. Okrem toho naverbovali do svojich radov nového gitaristu Janiho Liimatainena (ex-SONATA ARCTICA, CAIN’S OFFERING).

INSOMNIUM – Heart Like a Grave

Kapele THE DARK ELEMENT, v ktorej pôsobí speváčka Anette Olzon (ex-NIGHTWISH) a gitarista Jani Liimatainen (ex-SONATA ARCTICA, CAIN’S OFFERING) vyjde 8. novembra u Frontiers Music Srl v poradí druhý štúdiový album „Songs the Night Sings“. Novinka bude obsahovať 11 piesní.

Metalcoristi KILLSWITCH ENGAGE vypustili do sveta nový singel „I Am Broken Too“ z chystanej dosky „Atonement“. Tá vyjde 16. augusta prostredníctvom Sony Music Entertainment.

Ukrajinská formácia JINJER sa hlási o slovo s jednozáberovým live videoklipom piesne „Ape“. Video sa natáčalo na Mystic Festivale v poľskom Krakove.

Španielski patológovia HAEMORRHAGE sú aktuálne bez bicmena. Na svojej facebookovej stránke oznámili, že bubeník Erik Raya už nie je súčasťou kapely. Ďalšie informácie nie sú známe.

Death metalistom NUNSLAUGHTER vyjde 31. júla u Helldprod Records sedempalcové EP „Antichrist“. Na TOMTO ODKAZE si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Raid the Convent“.

Brutal death metalisti DISENTOMB natočili nový videoklip k songu „Indecipherable Sermons of Gloom“ z ich čerstvej radovky „The Decaying Light“.

Grindcoristi PHOBIA ponúkajú k vypočutiu novú skladbu „Imbecile“ z chystanej nahrávky „Generation Coward“. Tá má dátum vydania stanovený na 9. augusta u Willowtip Records.