NIGHTWISH vydajú v decembri nový živák z Argentíny. Novinky aj od MACHINE HEAD či PARADISE LOST

MACHINE HEAD a LEPROUS zverejnili nové skladby. NIGHTWISH vydajú živák. PARADISE LOST zas biografiu. JINJER a DESPISED ICON s novými klipmi. SUICIDE SILENCE dokončili nový album. Biff Byford vydá sólový album. Novinky aj od NAPALM DEATH a CRO-MAGS.

NIGHTWISH počas koncertu v Bratislave v roku 2018. Foto: Alena Červeňanská

Kapela NIGHTWISH oznámila, že 6. decembra jej u vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový Blu-ray disk „Decades: Live in Buenos Aires“. Materiál sa nahrával 19 kamerami 30. septembra 2018 na Estadio Malvinas v Buenos Aires počas turné „Decades“ na podporu kompilácie s rovnakým názvom.

Američania MACHINE HEAD zverejnili novú skladbu s názvom „Do or Die“ podporenú aj obrazovým materiálom. Pieseň bola nahratá v decembri minulého roka Robbom Flynnom, basgitaristom Jaredom MacEachernom a bubeníkom Carlosom Cruzom (WARBRINGER). „Po tom, čo sme skončili posledné turné som chcel robiť novú hudbu. Všetky piesne písané už mesiace som chcel dokončiť a nahrať. Môj zvukový inžinier Zack Ohren zariadil Carlosa Cruza, bubeníka WARBRINGER. Hral aj v POWER TRIP – v úžasnej a modernej thrash metalovej kapele. Je to výborný bubeník. Na chvíľu som chcel písať novú hudbu a bolo to správne miesto a čas. Ten chlap bol skvelý a nemôžem byť dostatočne vďačný za to, čo všetko priniesol na stôl,“ vyjadril sa Robb Flynn na svojom facebookovom profile.

Gothic metalovej formácii PARADISE LOST vyjde v priebehu novembra biografická kniha „No Celebration: The Official Story of Paradise Lost“. Autorom je David E. Gehlke a o predslov sa postaral Karl Willetts (BOLT THROWER). Kniha je striktne limitovaná v počte 1000 kusov.

Obal biografickej knihy PARADISE LOST

Prog metalisti LEPROUS vypustili do sveta novú pieseň „Distant Bells“ z chystaného albumu „Pitfalls“. Novinka vychádza 25. októbra u InsideOut Music.

Barney Greenway z kapely NAPALM DEATH prezradil, že nový album je už takmer pripravený na vydanie. „Už je to nejaký čas, čo sme niečo sľubovali, ale do cesty sa nám dostali nepredvídateľné okolnosti. Nedávno došlo aj k ďalším malým oneskoreniam, drobné veci, ale už sme skoro pripravení to vydať,“ vyjadril sa v rozhovore pre Heavy New York.

Ukrajinská formácia JINJER natočila nový videoklip ku skladbe „On the Top“ z albumu „Macro“. Ten uzrie svetlo sveta 25. októbra vďaka vydavateľstvu Napalm Records.

Deathcoristi DESPISED ICON sa prezentujú novým klipom k songu „Snake in the Grass“ z albumu „Purgatory“. Nová doska má dátum vydania stanovený na 15. novembra u Nuclear Blast Records.

Kalifornskí SUICIDE SILENCE dokončili práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Novinku produkoval Steve Evetts a o mix sa postaral Josh Wilbur. Vydanie je naplánované na rok 2020.

Biff Byford (SAXON) vydá začiatkom budúceho roka debutovú sólovku s názvom „School of Hard Knocks“. Prvý singel „Welcome to the Show“ dorazí 25. októbra.

Newyorská úderka CRO-MAGS vydá 6. decembra u Vicory Records trojskladbové EP „From the Grave“. Nižšie si môžete vypočuť titulnú skladbu v ktorej na gitare zahosťoval Phil Campbell (MOTÖRHEAD).