Bohaté novinky: KORN, BLIND GUARDIAN, NILE, BORKNAGAR, SONATA ARCTICA a ďalší

KORN a BLIND GUARDIAN zverejnili nové piesne. NILE a DESPISED ICON vydajú nové albumy. BORKNAGAR, SONATA ARCTICA, THE AGONIST, PSYCROPTIC a AMARANTHE s novými klipmi. Novinky aj od STEEL PANTHER a AIRBOURNE.

KORN

Americká formácia KORN predstavila novú skladbu s názvom „Can You Hear Me“ z chystanej štúdiovky „The Nothing“, ktorej vydanie sa už nezadržateľne blíži (13. september u Roadrunner Records). „Povedal by som, že je to ako pokračovanie nášho posledného albumu. Je to gitarovo tvrdý a energický album – je tu veľa energie. Vrátili sme sa späť ku koreňu toho, o čom je KORN. V našom zvuku, textoch a v nálade piesní,“ vyjadril sa pre The Pulse Of Radio gitarista Brian „Head“ Welch. Kapela využila klip k piesni aj ako trailer k ich podcastu „The Nothing“. „V duchu toho, aby sme našim fanúšikom poskytli najkomplexnejší a najpôsobivejší zážitok z KORN, sme vytvorili vymyslený, naratívny podcast s názvom THE NOTHING. S Adamom Masonom a Simonom Boyesom rozprávame príbeh malého mesta v Kansase, v ktorom sa jeho neduhy riešili v rukách charizmatického vodcu a jeho oddaných. Avšak, samozrejme, nič nie je také, ako sa zdá. Príbeh sa odohrá v rámci série šiestich epizód,“ uvádza kapela na svojom YouTube kanáli.

Nemci BLIND GUARDIAN zverejnili lyric video k novej piesni „Point of No Return“ z orchestrálneho albumu „Legacy of the Dark Lands“. Spomínaný album vyjde 1. novembra prostredníctvom Nuclear Blast Records. Myšlienka spraviť orchestrálny album ožila v kapele BLIND GUARDIAN už počas deväťdesiatych rokov a ako sa projekt formoval, tak popri hudbe vznikal aj lyrický koncept. Pre toto získala kapela podporu v nemeckom spisovateľovi Markusovi Heitzovi a jeho románe „Die Dunklen Lande“. Kniha je zasadená do roku 1629 a obsahuje prequel k spomínanému orchestrálnemu opusu „Legacy of the Dark Lands“.

Egyptológovia NILE oznámili, že 1. novembra im u vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový štúdiový album s názvom „Vile Nilotic Rites“. Pod správou si môžete vypočuť prvý singel „Long Shadows of Dread“. „Som vďačný, že konečne prišiel deň kedy sa môžeme s fanúšikmi podeliť s prvým singlom z albumu „Vile Nilotic Rites“. Je to úvodná skladba na nahrávke a pieseň, ktorú si budeme užívať pri živom hraní na chystanom európskom a americkom turné. „Long Shadows“ bola vybratá ako prvá pieseň, ktorú chceme aby ľudia počuli, pretože táto drviaca skladba by nemala nechať nikoho na pochybách, pokiaľ ide o nekompromisný, brutálny a deštruktívny úmysel, ktorý je zrejmý z celého albumu. Chcel by som sa tiež poďakovať našim fanúšikom, ktorí trpezlivo čakali, kým sme neúnavne pracovali na tom, aby táto nahrávka bola naším nepopierateľne najlepším albumom za mnoho rokov,“ uvádza v tlačovej správe frontman Karl Sanders.

Deathcoristi DESPISED ICON vydajú 15. novembra u Nuclear Blast Records nový album s názvom „Purgatory“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe titulnej skladby, ktorú podporili aj videoklipom.

Nórska formácia BORKNAGAR má nový videoklip k piesni „Up North“ z chystanej dosky „True North“. Novinka vychádza 27. septembra prostredníctvom Century Media Records.

Power metalisti SONATA ARCTICA natočili nový klip ku skladbe „Who Failed the Most“ pochádzajúcej z čerstvej štúdiovky „Talviyö“.

Kanaďania THE AGONIST sa hlásia o slovo s novým videoklipom k songu „As One We Survive“ z albumu „Orphans“, ktorý sa k fanúšikom dostane 20. septembra vďaka vydavateľstvu Rodeostar Records.

Technickí death metalisti PSYCROPTIC zverejnili videoklip ku skladbe „We Were the Keepers“ z ich stále aktuálnej dosky „As the Kingdom Drowns“.

Kapela AMARANTHE sa prezentuje novým obrazovým materiálom k piesni „Helix“ z rovnomennej nahrávky vydanej v októbri minulého roka.

Glam metalisti STEEL PANTHER vypustili do sveta novú skladbu „Gods of Pussy“ z chystanej radovky „Heavy Metal Rules“. Tá uzrie svetlo sveta 27. septembra.

Austrálčania AIRBOURNE zverejnili videoklip k titulnej piesni z albumu „Boneshaker“. Ten sa na pulty predajní dostane 25. októbra vďaka Spinefarm Records.