Bohatá nádielka čerstvých správ: HELLOWEEN, KING DIAMOND, LINDEMANN či SONATA ARCTICA

HELLOWEEN zverejnili ukážku z nového DVD. Prvé informácie o nových albumoch KING DIAMOND a JINJER. INSOMNIUM, SONATA ARCTICA, VISIONS OF ATLANTIS a David Ellefson s novými klipmi. Novinky aj od ALCEST, LINDEMANN, AIRBOURNE, EXHORDER a THE DEVIL WEARS PRADA.

HELLOWEEN

Nemci HELLOWEEN zverejnili ukážku z chystaného DVD „United Alive“ v podobe ďalšej piesne. Tentokrát ide o song „Halloween“. Spomínané DVD vychádza 4. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records a zachytáva masívne turné „Pumpkins United World Tour“, ktoré HELLOWEEN odohrali v rokoch 2017 a 2018 v zostave Andi Deris, Michael Kiske, Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner a Dani Löble.

Kapela KING DIAMOND zverejnila trailer k očakávanému albumu „The Institute“. Novinka vyjde budúci rok u vydavateľstva Metal Blade Records. Album ponúkne príbeh z mentálnej inštitúcie z roku 1920. Je možné, že na albume bude aj skladba „Masquerade of Madness“, ktorú už hrali aj na koncertoch. „Z dôvodov, ktoré sú vám neznáme, je jasné, že v tomto momente nemáte žiadny spôsob ako sa dostať k „The Institute“. Preto vám ho prinesieme. Nechcete si nechať ujsť túto špeciálnu príležitosť na liečbu, ktorú vám môžeme dať. Môže to byť pre vaše dobro…,“ píše sa v tlačovej správe skupiny.

Projekt LINDEMANN, za ktorým stoja Till Lindemann (RAMMSTEIN) a Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN) hlási, že nový a zatiaľ nepomenovaný album je hotový. O produkciu a mix sa opäť postaral Tägtgren, ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe.

Fínski melodici SONATA ARCTICA sa prezentujú novým obrazovým materiálom ku skladbe „Cold“ z chystaného albumu „Talviyö“. Novinka vyjde 6. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Ukrajinská formácia JINJER oznámila, že 25. októbra jej u vydavateľstva Napalm Records vyjde nový album s názvom „Macro“. Prvú ochutnávku v podobe skladby „Judgement (& Punishment)“ si môžete vypočuť nižšie.

Fíni INSOMNIUM natočili nový videoklip ku skladbe „Valediction“ z chystanej štúdiovky „Heart Like a Grave“. Tá vychádza 4. októbra u Century Media Records.

Symfonici VISIONS OF ATLANTIS sa hlásia o slovo s novým klipom k piesni „Nothing Lasts Forever“ z albumu „Wanderers“, ktorý sa na pulty predajní dostane 30. augusta vďaka vydavateľstvu Napalm Records.

David Ellefson zverejnil nový videoklip k titulnej piesni z jeho debutového sólo albumu „Sleeping Giants“. V skladbe hosťujú Thom Hazaert a rapper Daryl „DMC“ McDaniels.

Francúzski post metalisti ALCEST vydajú 25. októbra u Nuclear Blast Records novú nahrávku „Spiritual Instinct“. Ako ochutnávka poslúži pieseň „Protection“, ktorú podporili aj videoklipom.

Kapele AIRBOURNE vyjde 25. októbra u Spinefarm Records nový album „Boneshaker“. Pod správou si môžete vypočuť titulnú pieseň.

Thrash metaloví navrátilci EXHORDER zverejnili lyric video k novej skladbe „Hallowed Sound“. Tú nájdete na ich chystanom albume „Mourn the Southern Skies“, ktorý vyjde 20. septembra u Nuclear Blast Records.

Metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA vypustili do sveta nový song s názvom „Lines of Your Hands“ z novej radovky „The Act“. Spomínaná novinka uzrie svetlo sveta 11. októbra vďaka Solid State Records.