SLAYER mieria do kín. Novinky aj od SEPULTURA, CRADLE OF FILTH, Ronnie Atkins či LUNATIC GODS

SLAYER v kinách po celom svete. SEPULTURA prezradila detaily o novom albume. CRADLE OF FILTH ponúkajú ukážku z remastrovanej verzie „Cruelty and the Beast“ a rušia koncerty. Ronniemu Atkinsovi (PRETTY MAIDS, AVANTASIA) diagnostikovali rakovinu pľúc. Novinky hlásia aj APOCALYPTICA, LUNATIC GODS, LACUNA COIL, CATTLE DECAPITATION, ALTER BRIDGE a STERCORE.

SLAYER

Thrash metalová úderka SLAYER doručí svoj krátky film a koncert z arény The Forum v Los Angeles do kín po celom svete. Snímok „The Repentless Killogy“ sa na veľkom plátne predstaví 6. novembra, čiže dva dni pred oficiálnym vydaním na Blu-ray.

Brazílska SEPULTURA oznámila, že ich nový album dostal názov „Quadra“ a vyjsť by mal vo februári budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blast Records. Okrem toho na festivale Rock In Rio predstavili aj artwork spomínanej novinky a zahrali novú skladbu „Isolation“.

Formácia CRADLE OF FILTH zverejnila lyric video ku skladbe „Lustmord and Wargasm (The Lick of Carnivorous Winds)“ z remixovanej a remastrovanej verzie albumu „Cruelty and the Beast“. Tá vychádza 1. novembra u vydavateľstva Music For Nations. Okrem toho kapela zrušila októbrové koncerty, pričom jeden z nich mal byť aj v košickom klube Collosseum. Dôvodom je časové obmedzenie kvôli prípravám na nahrávanie nového albumu.

Dánsky rodák Ronnie Atkins -spevák skupiny PRETTY MAIDS, známy aj z účinkovania v projekte AVANTASIA, oznámil na facebooku, že mu diagnostikovali rakovinu pľúc. „Je desivé, ako sa váš svet môže obrátiť hore nohami za pár týždňov. V polovici augusta som šiel k svojmu lekárovi na rutinnú prehliadku, pretože som mal bolesti chrbta. Potom som prešiel mnohými vyšetreniami, bronchoskopiou, biopsiou… Dlho som čakal na odpovede v neistote. Pred tromi týždňami mi diagnostikovali rakovinu pľúc. Pre mňa, moju rodinu a blízke osoby, to bolo šokom. Prišlo to absolútne neočakávane bez akýchkoľvek typických príznakov, a všetko malo rýchly spád,“ napísal 54-ročný spevák na svoj facebook a pokračoval: „Liečim sa už dva týždne. Podstúpil som chirurgický zákrok, strávim v nemocnici asi 10 dní s pneumóniou, čo je zjavne spojené s operáciou. Podľa zdravotníkov sú moje vyhliadky dobré, vzhľadom na to, že ide o rakovinu pľúc Budem sa musieť v nasledujúcich mesiacoch podrobiť ďalším vyšetreniam. To znamená, že sa na dobu neurčitú musím vzdať všetkých svojich hudobných aktivít a koncertov. Liečbu podstupujem s pozitívnym prístupom a neutíchajúcou láskou a podporou od mojej rodiny a priateľov. Som odhodlaný bojovať s touto chorobou najlepšie, ako môžem.“ Ronnieho kapela PRETTY MAIDS pozastavila všetky svoje plány. „Všetko sa zameriava na Ronnieho zdravie a liečbu,“ napísala vo vyhlásení.

Fíni APOCALYPTICA vydajú 10. januára u Silver Lining Music nový štúdiový album s názvom „Cell-0“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe piesne „Ashes of the Modern World“, podporenú aj videoklipom.

Legendárna slovenská kapela LUNATIC GODS predstavuje nový klip ku piesni „Oriana“ z aktuálnej nahrávky „Turiec“. A navyše Martinčania vyrážajú na jesenné koncerty spoločne s DEPRESY a PYOPOESY (Bratislava – 12.10., Košice – 25.10., Poprad – 26.10., B. Bystrica – 1.11.). „O pár dní vyrážame na výročné koncerty s našimi kamarátmi – banskobystrickou legendou PYOPOESY. A keďže sme nechceli na koncerty vyraziť len tak s prázdnymi rukami, tak sme pre fanúšikov nachystali video k obľúbenej piesni z našej stále aktuálnej dosky Turiec. O grafiku a obrázky sa postaral šikovný slovenský umelec Petulo Hoffman (Azraelangelo) a spoločne sme zostrihali obrázky z koncertov minuloročného turné. Mám z toho videjka radosť,“ povedal gitarista Luboslav a pokračoval: „Oriana je rýchly agresívny song, pieseň ktorá asi najviac vystihuje aktuálnu podobu našich koncertov s Martinom Škaropukom. Okrem aktuálneho jesenného turné, chystáme ďalej české koncerty na jar 2020 a objavíme sa opäť aj na letných festivaloch. Popritom dávame dokopy nápady k našej chystanej novinke „Brezozrenie – Vresovrenie“. Ale hlavne už nech sme na pódiách. Muziku robíme hlavne pre živé hranie, a to nám pár posledných mesiacov chýbalo. Tešíme sa na vás, banda!“

Kapela LACUNA COIL predstavila novú pieseň „Save Me“ z albumu „Black Anima“, ktorý uzrie svetlo sveta 11. októbra vďaka vydavateľstvu Century Media Records.

Death metalisti CATTLE DECAPITATION vypustili do sveta nový song s názvom „Bring Back the Plague“ z chystaného albumu „Death Atlas“. Novinka vyjde 29. novembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Američania ALTER BRIDGE ponúkajú k vypočutiu pieseň „Dying Light“ z chystanej dosky „Walk the Sky“ (vychádza 18. októbra u Napalm Records).

Domáci deathcoristi STERCORE prezradili, že ich nový album pomenovali „Indifference“ a k poslucháčom sa dostane 11. novembra. Pod správou nájdete aj artwork, o ktorý sa postaral Venca Šrámek.

STERCORE – Indifference