Úderné trio RAGE na čele s Peavym Wagnerom vystúpi so svojimi hosťami vo Zvolene

Do Zvolena zavíta v rámci svojho aktuálneho turné trio ostrieľaných borcov RAGE na čele s legendárnym Peavym Wagnerom. Spoločne s nimi vystúpia aj ďalšie 4 kapely.

RAGE (Ger) – power/thrash metal
SERENITY (Aut) – symphonic metal
VANISH (Ger) – power metal
EUFORY (Sk) – heavy metal
MOTORSCREAM PROJECT (Sk) – rock n roll

Piatok 21.2.2020, Zvolen – Dom kultúry ŽSR
Štart: 18:00, vstupné: od 27 eur

RAGE. Foto: Joerg Tochtenhagen

Zvolenský Kulturák privíta v piatok 21. februára päť zaujímavých skupín. Úderné trio RAGE je na turné spoločne so SERENITY a VANISH. K nim sa pod Pustým hradom pridajú dve slovenské kapely EUFORY a MOTORSCREAM PROJECT.

RAGE

Kapela vznikla v roku 1984 pod názvom AVENGER, ale krátko pred vydaním debutového albumu si zmenila meno na RAGE. Od svojich začiatkov patrí skupinamedzi najzásadnejšie kapely na metalovej scéne nielen v rodnom Nemecku, ale aj na svetovej scéne. V kapele sa počas jej pôsobenia vystriedalo množstvo hudobníkov ako Mike Terrana, Jorg Michael, Manni Schmidt či Victor Smolski.

Od začiatkov v roku 1984 RAGE vedie už 35 rokov frontman Peter „Peavy“ Wagner, pod jeho vedením vzniklo 23 štúdiových albumov. Na turné nám RAGE predstavia aktuálnu novinku „Wings of Rage“, ktorá vychádza 10. januára.

SERENITY

Sú najzávažnejším zázrakom každého milovníka symfonického metalu. S plným pochopením ohromujúcej a vynikajúcej drámy je táto rakúska kapela jednou z najlepších skupín u našich susedov o čom svedčí aj to, že získali prestížne ocenenie Amadeus Austrian Music Award v roku 2017. Ich energia a radosť z hrania sa nedajú skrotiť. Presvedčte sa o tom aj vy.

VANISH

Moderný metal s charakterom a prudkým vokálom. Nemecká skupina VANISH hrá čistý power metal s nádychom progu, thrashu a množstvom emócií. VANISH dokážu vytvoriť nový zvuk prostredníctvom mocných piesní, veľkej produkcie a inšpirujúcich textov. To všetko vrcholí v silných vokáloch.

MOTORSCREAM PROJECT

Projekt hrajúci hlavne staré skladby MOTÖRHEAD. Ale nie revival, nie tribute kapela! Z pôvodného zámeru sa stala úspešná plnohodnotná formácia, ktorá už skladá materiál na svoj debutový album. Tento večer nebudú ostrieľaní muzikanti z Veľkého Krtíša hrať iba prevzaté piesne, ale predstavia aj svoju vlastnú tvorbu. Toto si rozhodne nenechajte ujsť!

EUFORY

Martinská heavy/power metalová skupina EUFORY zaznamenala výrazný vzostup už po vydaní debutového albumu „Flying Island“ a aktuálnou nahrávkou „Higher & Higher“ si získava priazeň aj mimo našej krajiny. Aj stále ide o mladú formáciu, členovia kapely majú za sebou prestížne ocenenie v súťažiach Slovenská hudobná liga, Rocková maturita a dvakrát po sebe hrali a festivale Masters of Rock.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa