ROCKOVÁ LEGENDA MILOŠ „DODO“ DOLEŽAL OPÄŤ NA SLOVENSKU

BREZNIANSKA ROCKOVÁ NOC

MILOŠ „DODO“ DOLEŽAL (Cz)
RHODESIAN (Sk)
MIDNIGHT SCREAM (Sk)
POWER OF COVER (Sk)

Sobota 9.11.2013, Brezno – Reštaurácia Stodola

Vstupné: 4 eurá

Jeden z najvyhľadávanejších producentov na českej rockovej scéne začínal svojom rodisku. V roku 1985 ho oslovil Luděk Adámek, ktorý riešil obsadenie v legendárnej pražskej heavy metalovej kapele VITACIT a prijal ho ako gitaristu. Ambiciózny a premýšľavý hudobník sa v kapele čoskoro presadil autorsky a po odchode Ladislava Křížka aj ako spevák, hoci lídrom zostal Adámek, Doležal, známy ako „Dodo“ , sa stal prirodzeným vodcom a hlavnou autoritou kapely . Pre svoje hráčske schopnosti bol prizvaný aj na turné v rozšírenej zostave Kocábovo a Pavlíčková Výberu. V roku 1989 sa VITACIT profesionalizoval na čom mal veľkú zásluhu práve Miloš „Dodo“ Doležal.

Prvý a dnes už kultový album VITACIT „Vzhůru přes oceán“ vyšiel v roku 1990 bolo prevažne jeho autorským počinom. Dodnes je album „Vzhůru přes oceán“ označovaný ako najlepší heavy metalový album v bývalom Československu. Na objednávku niektorých firiem, sa Doležal chopil produkcie nahrávok popredných metalových formácií TӦRR, BRIAN, KRYPTOR, MASTERS HAMMER, DEBUSTROL a ARAKAIN. Spolu produkoval viac ako 200 albumov.



7. 5. 1991 na koncerte v pražskej Lucerne pokrstil svoj sólový inštrumentálny album „My Little World“ a rozlúčil sa s kapelou VITACIT . Jeho ďalšie kroky viedli opakovane do USA, kde študoval hru na gitaru v Los Angeles na Guitar Institut of Technology. Odtiaľ sa vrátil s gitaristom Guyom Mann – Dude a bubeníkom Davidom Eagle a v ostravskom štúdiu Citrón s nimi nahral prevažnú časť sólového albumu „Dráždivý Dotek“, ktorý bol v ankete Rebrík časopisu Rock Report vyhlásený koncertom roka 1992.

V ankete Čierna vrana bol Doležal menovaný najlepším domácim rockovým gitaristom a spoločne s ďalšími laureátmi – spevákom Alešom Brichtom, basovým gitaristom Vlastom Henychom a bubeníkom Štefanom Smetáčkom – nahrali album „Zemětřesení“, teda nevydaný album Jiřího Schelingra a takýmto spôsobom vzdali hold pamiatke tohto speváka.

V roku 1994 sa znovu obnovuje VITACIT a odchádza z Prahy do Žirovnice, kde vybudoval nahrávacie štúdio Hacienda, ktoré si vydobylo znamenitú povesť nielen doma v Českej republike, ale aj v zahraničí. V roku 1998 odchádza z hudobnej scény, aby sa venoval rodine a producentskej činnosti . V roku 2005 potešil svojich fanúšikov návratom na koncertné pódiá.

Miloš „Dodo“ Doležal nezabúda ani na slovenských fanúšikov a v roku 2012 sa po 20 rokoch vrátil na Slovensko. A tento rok chce opäť potešiť svojich slovenských fanúšikov. Bude hlavným hosťom Breznianskej Rockovej Noci, kde sa predstaví domáca breznianska kapela RHODESIAN, nasledovať bude kapela MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša, ktorá úspešne reprezentovala Slovensko na prestížnom metalovom festivale v nemeckom Wackene a predstaví sa aj bratislavská formácia POWER OF COVER.

Vrcholom Breznianskej Rockovej noci bude vystúpenie legendárneho českého gitaristu Miloša „Doda Doležal“a so svojou kapelou! Slávny gitarista sa vracia do Brezna po roku opäť. Dodova kapela funguje neskutočne, za bicími sedí jeho dlhoročný kamarát Pavel Slechan a basgitaru obstaráva Dodov Syn Miloš Doležal junior. Z kapely sa valí na fanúšikov prílev pozitívnej energie. Fanúšikovia sa môžu tešiť na skladby z pôsobenia v kapele VITACIT a Dodo hrá už aj z dvoch posledných albumov „Despekt“ a „Gen Sumerian“. Okrem Brezna sa predstaví aj v Poprade, Handlovej, Rožňave, Košiciach, Trnave a Bratislave. V našom hlavnom meste by mal pokrstiť nový album. Každé jedno vystúpenie Miloša „Doda“ Doležala je pre fanúšikov obrovským zážitkom, preto si to nenechajte ujsť!

Diskografia
VITACIT
Vzhůru přes oceán – 1990
Navostro – 1995
Za živa mrtví – 1996

Sólová kariéra
My Little World – 1991
Dráždivý Dotek – 1992
Miloš Dodo Doležal & Guy Mann-Dude – 1994
Dodo Hraje Hendrixe – 1998
Najvyšší Vybrace – 2005
Despekt – 2010
Gen Sumerian – 2012

Tlačová správa