MACHINE HEAD chystajú trojhodinové koncerty. S touto šou zavítajú aj do Prahy a Bratislavy

MACHINE HEAD pripravili exkluzívny trojhodinový program s pôvodnými členmi a ukážu sa na koncertoch v Bratislave aj v Prahe.

MACHINE HEAD (Usa)

Sobota 9.5.2020, Praha – Forum Karlín
Nedeľa 10.5.2020, Bratislava – Refinery Gallery

MACHINE HEAD

BRATISLAVA. Američania MACHINE HEAD, často označovaní za najvplyvnejšiu metalovú kapelu, oslavujú 25. rokov od vydania debutového a zároveň prelomového albumu “Burn My Eyes”. Partia pôvodom z Oaklandu sa rozhodla pripomenúť si tento míľnik najlepším možným spôsobom. Vyrazia na turné s exkluzívnym programom a s pôvodnými členmi.

V rámci európskeho turné zahrajú postupne 9. mája v pražskom Forum Karlín a 10. mája v bratislavskej Refinery Gallery. Vstupenky na oba koncerty bude predávať exkluzívne iba Lístocheck, na ten bratislavský sa cena začína od 39,50 eur.

Výnimočnosť večera potvrdzuje niekoľko faktov. Celý trojhodinový program bude zložený výlučne zo skladieb MACHINE HEAD, na koncerte nebudú žiadne iné predkapely ani hostia. Druhým faktom je, že kapela ide celý večer filmovať a tento záznam si budú môcť návštevníci hneď po koncerte zadarmo stiahnuť. Rovnako budú v ponuke aj rôzne špeciálne VIP balíčky obsahujúce aj meet & greet či účasť na zvukovej skúške. Všetky špecialitky treba hľadať priamo na oficiálnej stránke kapely.

Skupina MACHINE HEAD vznikla v americkom meste Oakland v roku 1992. Zakladateľmi sú Robb Flynn a Adam Duce, kapelu založili po rozpade VIO-LENCE, čo bola Flynnova predchádzajúca partia. V tvorbe kapely je od počiatkov cítiť silnú melodiku, čo sa napriek takmer hardcorovým koreňom neskôr pretavilo až do nu-metalového označovania.

Napriek všetkému sa MACHINE HEAD vždy posúvajú dopredu. Na konte majú deväť štúdiových albumov vrátane toho debutového “Burn My Eyes”, ktorý spôsobil skutočnú búrku na metalovej scéne a dodnes je považovaný za jeden z najvplyvnejších albumov 90. rokov.

FB Event

Tlačová správa