BEHEMOTH spojili sily s Niklasom Kvarforthom. Nové klipy nahrali VOLBEAT a JINJER

BEHEMOTH vydajú nové EP. VOLBEAT, JINJER a CRO-MAGS s novými klipmi. OBSCURA oznámila nového bubeníka. EXHUMED zverejnili novú skladbu. POWER 5 vydali reedíciu debutového albumu.

Záber z klipu BEHEMOTH a Niklasa Kvarfortha

Poliaci BEHEMOTH oznámili, že 29. mája im prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records vyjde 4-skladbové EP „A Forest“. Novinka bude obsahovať cover „A Forest“ od THE CURE s hosťujúcim Niklasom Kvarforthom (SHINING), ku ktorému už aj vypustili videoklip. Ďalej live verziu tejto piesne a dve doteraz nevydané skladby „Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha“ a „Evoe“ z nahrávacej session k albumu „I Loved You at Your Darkest“.

Kapela VOLBEAT zverejnila nový animovaný videoklip ku skladbe „Leviathan“ z aktuálnej štúdiovky „Rewind, Replay, Rebound“.

Ukrajinská formácia JINJER natočila nový obrazový materiál k piesni „Noah“ z aktuálneho albumu „Macro“.

Death metalisti OBSCURA hlásia príchod Davida Diepolda na post bubeníka. Samotné oznámenie doplnil tento bicmen aj bubeníckym videom skladby „Vortex Omnivium“. Kvôli nezhodám v hudobnom smerovaní odišli pred časom z OBSCURA všetci členovia okrem Steffena Kummerera.

Death/grindoví šialenci EXHUMED zverejnili novú skladbu „Rot Your Brain“ z chystaného splitka s kapelou GRUESOME nazvaného „Twisted Horror“. Ten uzrie svetlo sveta 5. júna vďaka vydavateľstvu Relapse Records.

Newyorská úderka CRO-MAGS má nový videoklip k songu „From the Grave“ s hosťujúcim Philom Campbellom (MOTÖRHEAD) z chystanej dosky „In the Beginning“. Tá vyjde 19. júna prostredníctvom vydavateľstva Arising Empire/Mission Two Entertainment.

Valašská heavy metalová formace POWER 5 vydává v digitální reedici jejich první album „Progres Time“. To vyšlo v roce 1997 v době, kdy se skupina přetvářela ze skupiny hrající převzaté skladby na skupinu koncertní. A přestože v repertoáru měla hlavně hard and heavy skladby světových interpretů, jejich první kroky vedly do prog/heavy rockových vod. Silně progresivně laděné album bylo zjevením nejen pro jejich fanoušky, ale také pro novináře a hudební publicisty. Digitální reedice CD „Progres Time“ je k dispozici zdarma na YouTube profilu skupiny. Reedice má formu streamu a všechny skladby jsou zveřejněny formou lyric videa. Desku lze poslouchat také na Spotify a dalších streamovacích službách. Fanoušci, kteří chtějí skupinu podpořit a chtějí skladby vlastnit, si mohou desku Progres time koupit v MP3 shopu na Bandcampu. – Tlačová správa