Slovenská heavy metalová legenda MAKAR ČUDRA ohlásila návrat na scénu

Autori hitu „Strigy na sabath“ sú späť s novým spevákom.

MAKAR ČUDRA. Foto: Nina Švecová

BRATISLAVA. Úspešná slovenská heavy metalová kapela konca 80. rokov MAKAR ČUDRA so slávnym hitom „Strigy na sabath“, v ktorej začínali napríklad muzikálový spevák Peter Slivka, gitarista Vlado „Jerzy“ Jurča (SLOBODNÁ EURÓPA, EXTIP), či kráľ šlágrov Otto Weiter, sa vracia na scénu. V novej zostave, s novým hlasom a okrem klasických hitov aj s novými metalovými peckami.

Kapela je ako po celú históriu vedená gitaristom a autorom všetkých skladieb „majstrom Makar Čudra“ Ivanom Kutným. Novým spevákom sa stal Harvey Havran (THE KARNSTEINS, DAGGEROSE, BOSORAK, ex-STRYGON), basgitaru obsluhuje Vlado „VH – One“ Harasník (JANESESSION) a za bicie sa posadil Marek „Marc B.K.“ Kučera (Braňo „Temo“ Černák & Temeraf, THE KARNSTEINS, JANESESSION, DAGGEROSE, TITS OF YOUR GIRLFRIEND, ex-EXTIP).

MAKAR ČUDRA budú počas júna nahrávať nové EP, ktoré bude k dispozícii nielen na fyzickom cd nosiči, ale aj známych a dostupných elektronických platformách. V lete sa kapela odohrá pár koncertov. Oficiálna domáca premiéra sa bude konať v bratislavskom Randal Clube 26.septembra.

Tlačová správa