Novinkový blok: METALLICA, TOOL, MACHINE HEAD, HAMMERFALL, HYPNOS či APRIL WEEPS

METALLICA natočí koncert pre autokiná. TOOL by mohli vydať nové EP. MACHINE HEAD a FIVE FINGER DEATH PUNCH s novými lyric videami. HAMMERFALL vydajú nový živák. HYPNOS v štúdiu. APRIL WEEPS pracujú na tretej štúdiovke.

METALLICA

METALLICA sa od septembra minulého roka vráti na koncertné pódium, ale tak trochu netradičné. V utajenej lokácii v blízkosti svojej centrály v severnej Kalifornii nahrá plnohodnotný set a ten sa bude 29. augusta premietať v autokinách po USA a Kanade.

Hudobní čarodejníci TOOL by mohli počas pandemického obdobia nahrať nové EP. „Aktuálne sa nič nedeje, ale myslím si, že už je čas. Najprv sme oddychovali a chceli sme si to užiť, kým to trvá, ale vyzerá to tak, že by to takto mohlo ísť až do konca roka, takže musíme začať fungovať – možno vydať nové EP alebo niečo také. Od nášho prvého EP sme to už viackrát neurobili, tak by to mohlo byť fajn. Už nemáme nahrávaciu zmluvu, takže sme slobobní a môžeme vydať čo chceme, čo je dobrý pocit,“ vyjadril sa bubeník Danny Carey počas YouTube streamu s Kevinom Cromptonom.

Kapela MACHINE HEAD má nové lyric video k songu „Bulletproof“ z dvojskladbového singlu „Civil Unrest“, ktorý vyšiel 17. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Švédi HAMMERFALL oznámili, že 23. októbra im prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records vyjde nový živák „Live! Against the World“. Materiál sa nahrával 15. februára 2020 v MHP aréne v nemeckom Ludwigsburgu. Nižšie si môžete pozrieť ukážku v podobe piesne „Never Forgive, Never Forget“.

Českí death metalisti HYPNOS sa nachádzajú v štúdiu Šopa, kde nahrávajú nový štúdiový album. Zatiaľ poslednú radovku „The Whitecrow“ vydali v roku 2017.

Zatiaľ stále posledná slovenská kapela, ktorá sa predstavila na legendárnom festivale Wacken Open Air (v roku 2019) ostáva formácia APRIL WEEPS, ktorá oznámila fanúšikom zaujímavú novinku. Ako hudobníci informovali prostredníctvom sociálnych sietí, ticho, ktoré je okolo kapely, je len na oko. Slovenskí muzikanti totiž pracujú na tretej štúdiovke. Aktuálne dopísali a skomponovali nové piesne. Nahrávanie by chceli zahájiť ešte počas augusta.

S novým klipom sa hlásia aj FIVE FINGER DEATH PUNCH a to ku skladbe „This Is War“ z aktuálnej dosky „F8“.