Piatková záplava čerstvých správ: RAMMSTEIN, PANTERA, VOLBEAT, MESHUGGAH, EXODUS či AT THE GATES

RAMMSTEIN oficiálne potvrdili, že pracujú v štúdiu. PANTERA si pripomenie výročie albumu „Reinventing the Steel“. VOLBEAT chystajú nové vinylové vydanie. MESHUGGAH majú väčšinu materiálu na nový album. EXODUS prezradili detaily o novom albume. Novinky hlásia aj AT THE GATES, HAVOK, FATES WARNING, AMENRA, ONSLAUGHT a RAVENOIR.

RAMMSTEIN

Pred nejakým časom sa objavili správy, že RAMMSTEIN sa údajne presunuli do nahrávacieho štúdia La Fabrique. Teraz tieto dohady potvrdila samotná kapela fotografiou na Instagrame. Ešte dodáme, že bubeník Christoph Schneider v júni prezradil, že karanténnu situáciu využili na tvorbu novej hudby.

 

 

View this post on Instagram

 

Sadly no tour this year – but it’s great to be back in the studio! Photo: @christophschneider_official

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial) on

Legendárnej kapele PANTERA vyjde 30. októbra remastrovaná a remixovaná verzia ich posledného albumu „Reinventing the Steel“ z roku 2000. Spomínaná nahrávka oslavuje 20. výročie od vydania tohto materiálu. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Immortally Insane“, ktorá sa na album pôvodne nedostala. Súčasťou vydania budú už tradične aj bonusy a rôzne raritky.

Dánska kapela VOLBEAT vydá 27. novembra v rámci Record Store Day – Black Friday čisto vinylovú nahrávku „Hokus Bonus“. Pôjde o zbierku bonusových skladieb zo špeciálnych a medzinárodných edícii ich predošlých albumov.

Švédska formácia MESHUGGAH má napísanú väčšinu materiálu na nový album. Predpokladaný termín vydania je koniec budúceho roka.

Vokalista Steve „Zetro“ Souza prezradil, že nový album EXODUS má byť veľmi rýchly, brutálny s agresívnymi textami a Gary Holt, ako hlavný skladateľ, sa podľa jeho slov vážne vyznamenal. Čo sa týka progresu v nahrávaní vokálov, tak z dvoch tretín sú hotové.

Death metalisti AT THE GATES sa v novembri odoberú do nahrávacieho štúdia, kde budú pracovať na nástupcovi zatiaľ poslednej radovky „To Drink from the Night Itself“ z roku 2018.

Thrasheri HAVOK natočili nový videoklip k songu „Fear Campaign“ z aktuálnej dosky „V“.

Prog metalisti FATES WARNING zverejnili novú pieseň „Now Comes the Rain“ z chystaného albumu „Long Day Good Night“. Ten vychádza 6. novembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Belgickí post metalisti AMENRA podpísali zmluvu s vydavateľstvom Relapse Records. Nový album očakávajte v polovici budúceho roka.

Thrash metaloví veteráni ONSLAUGHT vypustili do sveta nové lyric video ku skladbe „Strike Fast Strike Hard“ z aktuálnej štúdiovky „Generation Antichrist“.

Kytarista a zpěvák Alesh AD, hrající současně také v black metalové legendě ROOT, položil počátkem roku 2020 základní stavební kámen svého nového projektu RAVENOIR, jehož tvorba se pohybuje na pomezí black a death metalu. Z chystaného alba „The Darkest Flame of Eternal Blasphemy“ aktuálně představuje stejnojmennou skladbu coby první havraní singl. Na připravovaném albu budou hostovat Jiří BigBoss Valter (ROOT) a Andy LaRocque, známý z heavy metalové legendy KING DIAMOND. Debutové album by mělo spatřit světlo světa počátkem roku 2021 u slovenského vydavatelství Gothoom Productions. – Tlačová správa