METALLICA PREDSTAVILA POČAS KONCERTU V KOLUMBII NOVÚ SKLADBU

METALLICA predstavila na turné novú skladbu. BELPHEGOR oznámili dátum vydania nového albumu. Holanďania ASPHYX zmenili bubeníka. DOWN zverejnili novú skladbu. THE AGONIST oznámili novú speváčku. INCANTATION dokončili práce na novom albume. Španieli CRISIX prvýkrát v Česku.
V nedeľu 16. marca, hrala legendárna METALLICA v kolumbijskej Bogote, kde prvýkrát predstavila úplne novú skladbu „The Lords of Summer“, ktorú si môžete vypočuť pod dnešnými novinkami. Spomínaná pieseň však podľa bubeníka Larsa Ulricha nemusí vôbec skončiť na novom albume, alebo aspoň nie v súčasnej podobe. Kapela v rámci turné „Metallica By Request“ ponúka fanúšikom pomocou hlasovania zostaviť setlist, ktorý kapela doplní práve touto novinkou.

Rakúšania BELPHEGOR vydajú 11. augusta svoj jubilejný desiaty štúdiový album, ktorý nazvali „Conjuring The Dead“. Novinka bola nahrávaná v Mana Recording Studios na Floride s producentom Erikom Rutanom (HATE ETERNAL).

Bubeník Bob Bagchus už nie je členom holandskej death metalovej úderky ASPHYX. Dôvodom jeho odchodu z kapely je, že chce tráviť viac času s rodinou. Bagchus bol posledným pôvodným členom tejto kapely. Na jeho miesto zasadne Stefan Hüskens, ktorý je dlhodobým priateľom kapely.

Kapela DOWN vydá 13. mája nové EP „Down IV – Part Two“, z ktorého zverejnili skladbu „We Knew Him Well“, ktorú si môžete vypočuť TU.

Po tom, ako sa Alissa White-Gluz z THE AGONIST stala novou speváčkou ARCH ENEMY, boli THE AGONIST nútení nájsť za ňu náhradu. Ich novou vokalistkou sa stala Vicky Psarakis.

Death metaloví veteráni INCANTATION dokončili práce na novom štúdiovom albume „Dirges of Elysium“, ktorý vyjde v máji prostredníctvom labelu Listenable Records.

V červnu budeme mít příležitost poprvé vidět jedny z představitelů nové thrashové vlny, Španěly CRISIX. Představí se na stále rostoucím festivalu Deathnoise Open-Air Metalový Jičín II. Ten se uskuteční přímo na hradě Starý Jičín, jenž nabízí dokonalou atmosféru. Již teď je možné koupit lístky v předprodeji, neváhejte, kapacita hradu je omezená! – Tlačová správa.