ANNEKE VAN GIERSBERGEN – The Darkest Skies Are the Brightest

Anneke van Giersbegren sa teší nielen u nás veľkej obľube. V týchto dňoch jej vyšiel nový sólový album „The Darkest Skies Are the Brightest“.

Veľmi sympatická holandská speváčka a skladateľka Anneke van Giersbergen sa výraznejšie zapísala do sŕdc fanúšikov v kapele THE GATHERING, s ktorou nahrala tie najsilnejšie albumy. Tu musím spomenúť fantastické nahrávky „Mandylion“ z roku 1995 (pre mňa ostal neprekonateľným zárezom tejto skupiny) a „if_then_else“ z roku 2000.

ANNEKE VAN GIERSBERGEN – The Darkest Skies Are the Brightest

Anneke sa neskôr realizovala v projekte AQUA DE ANNIQUE, potom v metalovejšie ladenej kapele VUUR, aby nakoniec ostala pri sólovej tvorbe pod svojim menom. A vo februári vydala už tretí sólový album. Ide o kolekciu nádherných akustických piesní, v ktorých popredí je hlavne akustická gitara a nádherne zafarbený hlas tejto hudobníčky. Do piesní sa pridávajú postupne aj sláky a veľmi príjemná rytmika.

Nové piesne sa v žiadnom prípade nedajú a nemôžu porovnávať s THE GATHERING, AQUA DE ANNIQUE alebo VUUR. Máme totiž dočinenie s veľmi intímnymi skladbami, ktoré sú nežne hravé. Piesne sú poskladané do krásnych harmónií, z ktorých srší pokoj a radosť z čistej muziky. Celý album plynie s veľkou ľahkosťou a pritom „má gule“.

Anneke van Giersbergen. Foto: Mark Uyl

Hneď v úvode mi Anneke vyčarila úsmev na tvári. Skladba „Agape“ nám ukáže smer celého albumu, ktorý je pokojný. Ako skladby plynú, zisťujeme, že sú plné zaujímavého hudobného deja. A treba pripomenúť, že hovoríme o veľmi silnom a osobnom albume.

Obsah „The Darkest Skies Are the Brightest“ nepotrebuje nikomu nič dokazovať alebo sa predbiehať s inými kapelami, či speváčkami. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 11 piesní, ktoré sú ladené v podobnom tempe a vlne. Žiadna skladba neprevyšuje tú druhú. Máme čo dočinenia so silnými melódiami a veľmi príjemným spevom, ktorý znie skutočne dokonalo. Nevtieravo, nerušivo.

Za mňa je najsilnejšou piesňou prekrásna „Losing You“. Taktiež treba pochváliť pekný artwork albumu s hravým slnkom. To uzatvára kruh veľmi príjemnej a hravej atmosféry, ktorú vytvorila na novinke holandská speváčka Anneke van Giersbergen. Veľmi príjemný a nežný album, na spomalenie zemegule. Tentokrát mi tu vôbec nechýba ani metalový sound z najlepšieho albumu THE GATHERING „Mandylion“, na ktorý skutočne nedám dopustiť.

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: atmospheric rock
Krajina pôvodu: Holandsko
Vydavateľstvo: Inside Out Music
Dátum vydania: 26.2.2021
Web: https://www.annekevangiersbergen.com/
Zostava:
Anneke van Giersbergen – spev
Gijs Coolen – gitara, basgitara, čelo, vokál
Nicky Hustinx – bicie
Tracklist:
Agape (04:09)
Hurricane (03:57)
My Promise (04:28)
I Saw a Car (03:39)
The Soul Knows (03:52)
The End (04:19)
Keep it Simple (03:56)
Lo and Behold (02:50)
Losing You (03:41)
Survive (03:47)
Love You Like I Love You (03:12)
Diskografia:
Everything is changing – 2012
Drive – 2013
The Darkest Skies Are the Brightest – 2021
Definitíva:
„The Darkest Skies Are the Brightest“ je veľmi príjemný, zasnený a nežný album na spomalenie zemegule. Akustické prevedenie pekných harmonických piesní, ktoré pôsobia ladne a pokojne. Veľmi podarené intímne a nežne hravé dielo holandskej speváčky Anneke van Giersbergen, ktorému vôbec nechýba metalový sound.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

как найти правильную ссылку на гидру, официальное зеркало и официальные ссылки на hydraruzxpnew4af приложение гидра на телефон