RAMMSTEIN zverejnili nový singel. Čerstvé správy hlásia aj Floor Jansen, Winter Gothoom či DEFTONES

RAMMSTEIN zverejnili novú skladbu. Floor Jansen (NIGHTWISH) vydá nový singel. TERROR vydajú nový album. Zimná edícia festivalu Gothoom s kompletným lineupom. DEFTONES bez basgitaristu. KONVENT a ZEAL & ARDOR s novými videami. MANTAR zmenili vydavateľstvo.

RAMMSTEIN. Foto: Bryan Adams

Nemecká kapela RAMMSTEIN zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Zeit“ z pripravovaného nového albumu. O réžiu videoklipu sa postaral Robert Gwisdek. Podľa neoverených informácii, ktoré unikli na internet, by mala nová štúdiovka s názvom „Zeit“ vyjsť 29. apríla.

 

Floor Jansen (NIGHTWISH) oznámila, že 25. marca vydá nový singel s názvom „Fire“. Holandská speváčka v januári tohto roka vysvetlila, že skladba nebude nevyhnutne reprezentovať všetku novú sólovú hudbu, na ktorej v posledných mesiacoch pracovala. „Myslím si, že v skutočnosti je to skôr zmes štýlov. No nie taký extrémny, ako keby sa zrazu stalo, že toto je metalová skladba, tu rocková a toto viac popová. Môžem len povedať, že to nie je metal ani rock, ale bude to mať aj tieto vplyvy a časť toho zvuku,“ prezradila prostredníctvom svojho YouTube kanálu.

 

Organizátori zimnej edície festivalu Gothoom uzavreli súpisku kapiel. Zoznam vystupujúcich uzatvárajú Nemci CYTOTOXIN so svojim černobyľským death metalom a domáce spolky ABORTION, OBLITERATE a HECATE. Akcia sa uskutoční 25.-26.3. 2022 v kultúrnom dome v obci Žemberovce.

Basgitarista Sergio Vega oznámil, že už nie je členom kapely DEFTONES. „Covid bol pre mnohých ľudí zlomovým bodom a začal som spochybňovať moje miesto v kapele a budúcnosť. Náš manažment mi ponúkol novú zmluvu s rovnakými podmienkami. Vtedy mi bolo jasné, že nemám príležitosť rásť a ponuku som odmietol. Okamžite som zavolal chalanom, aby som zistil, kde bola chyba v komunikácii, aby som to vyriešil, ale neprišla žiadna odpoveď. O pár dní som dostal e-mail od ich právnika, že ich ponuka bola stiahnutá a želajú mi všetko najlepšie. Začiatkom minulého roka som teda z kapely odišiel a odvtedy sa venujem svojej skupine QUICKSAND a tiež práci producenta,“ vyjadril sa na svojom Instagrame.

Dánska ženská death/doomová formácia KONVENT zverejnila lyric video ku skladbe „Harena“ z dnes (11.3) vydanej štúdiovky „Call Down the Sun“.

Švajčiari ZEAL & ARDOR sa prezentujú novým videoklipom ku piesni „Death to the Holy“ z aktuálnej radovky „Zeal & Ardor“. „Video predstavuje vizuálny odklon od našej zavedenej estetiky. Krátke a bzučiace uvažovanie o otázke „Čo by sa stalo, keby sme dostali dôkaz o neexistencii Boha?“ Réžia Jena Riesa sa dokonale hodí k naliehavosti a neúprosnosti piesne,“ povedal frontman Manuel Gagneux.

Hardcorová úderka TERROR vydá 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Pure Noise Records novú dosku „Pain Into Power“. S novým albumom sa vrátil zakladajúci gitarista Todd Jones, ktorý nahrávku aj produkoval. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Can´t Help But Hate“.

Nemecká kapela MANTAR podpísala celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Metal Blade Records. Skupina v súčasnosti dokončuje nový album, ktorý vyjde v lete tohto roka. „Ako kapela so silným DIY zázemím bolo pre nás veľmi dôležité pracovať so skutočným nezávislým vydavateľstvom, ktoré nielen rešpektuje, ale podporuje našu umeleckú slobodu a vízie. Fyzické produkty pre nás stále znamenajú všetko a Metal Blade je stále jedným z najlepších hráčov v tejto hre. S oddaným tímom skutočných hudobných fanúšikov a nadšencov v Európe a v USA sme radi, že sme našli nový domov pre našu kapelu,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení.