Zomrel bubeník THE ROLLING STONES. Na treťom albume ME AND THAT MEN mnoho zaujímavých hostí

Na večnosť odišiel bubeník Charlie Watts. SAXON dokončili nový album. ME AND THAT MAN a BLACK LABEL SOCIETY oznámili nové albumy. SWALLOW THE SUN, RIVERS OF NIHIL a EX DEO zverejnili nové skladby. Francesco Paoli (FLESHGOD APOCALPYSE) skončil v nemocnici s viacerými zlomeninami. MISERY INDEX v štúdiu.

Charlie Watts. Foto: Ursula Dueren, EPA

Vo veku 80 rokov zomrel bubeník Charlie Watts zo skupiny THE ROLLING STONES. V kapele pôsobil od januára 1963. Príčina smrti zatiaľ nebola zverejnená. „S obrovským zármutkom oznamujeme smrť nášho milovaného Charlieho Wattsa. Dnes (24.8.) zomrel pokojne v londýnskej nemocnici obklopený svojou rodinou. Charlie bol milovaným manželom, otcom, starým otcom a ako člen skupiny THE ROLLING STONES, tiež jedným z najväčších bubeníkov svojej generácie,“ uviedol v oficiálnom vyhláseni publicista Bernard Doherty. Začiatkom tohto mesiaca bolo oznámené, že Watts sa k THE ROLLING STONES nepripojí počas jesenného turné po USA, aby sa zotavil z nezverejneného lekárskeho zákroku. Nahradiť ho mal Steve Jordan.

Blues/folkový projekt ME AND THAT MAN vydá 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „New Man, New Songs, Same Shit, Vol 2“. K novému počinu si Nergal opäť prizval renomovaných hostí ako Gary Holt (EXODUS, SLAYER), Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY), Randy Blythe (LAMB OF GOD), Myrkur, Devin Townsend, David Vincent, Doug Blair (WASP), Hank von Hell (TURBONEGRO) či Abbath. Pod správou si môžete vypočuť prvý singel „Got Your Tongue“ s hosťujúcim Chrisom Georgiadisom (TURBOWOLF).

Kapela BLACK LABEL SOCIETY vydá 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva eOne nový album „Doom Crew Inc.“. Nahrávka je poctou pre kapelnú road crew a fanúšikov. „Gitaristu Dario Lorina sme ešte viac zapracovali do sól. Harmonické linky, jednotné linky a výmena gitarových sól. Je to viac gitarový album, ako kedykoľvek predtým,“ uvádza v tlačovej správe frontman Zakk Wylde. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Set You Free“.

Doom metalisti SWALLOW THE SUN zverejnili novú pieseň „Keep Your Heart Safe From Me“ v sláčikovom prevedení. Skladba je súčasťou nového albumu „Moonflowers“, ktorý vyjde 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. K nahrávke vyjde aj bonusový disk, na ktorom budú skladby z albumu v spomínanej inštrumentálnej podobe. O ich intímne pretransformovanie sa postaralo zoskupenie TRIO NOX.

Francesco Paoli, líder kapely FLESHGOD APOCALYPSE, utrpel 21. augusta ťažké zranenia pri lezení v horách Gran Sasso. Napriek tomu, že utrpel viacero zlomenín, je v súčasnej dobe stabilizovaný v nemocnici.

Veteráni SAXON dokončili práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Dátum vydania je naplánovaný na 4. februára 2022. „Materiál je melodický a heavy. Myslím si, že ľuďom sa to bude páčiť. Nedávno sme točili video k titulnej piesni. V októbri by malo byť zverejnené,“ vyjadril sa spevák Biff Byford v rozhovore pre TotalRock.

Death/grinderi MISERY INDEX sa nachádzajú v nahrávacom štúdiu, kde pracujú na nástupcovi zatiaľ poslednej radovky „Rituals of Power“. Novinka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Američania RIVERS OF NIHIL sa hlásia o slovo so skladbou „Focus“, ku ktorej natočili aj obrazový materiál. Pieseň pochádza z chystanej štúdiovky „The Work“. Novinka má dátum vydania stanovený na 24. septembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Kanadská formácia EX DEO (bočný projekt chalanov z KATAKLYSM) zverejnila lyric video k novej skladbe „The Head of the Snake“ z dosky „The Thirteen Years of Nero“. Tá vychádza už 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.