Novinkový blok: NERVOSA, UNLEASHED, DEEP PURPLE, BRUTE či FORREST JUMP

NERVOSA sa chystajú na európske turné a ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. UNLEASHED zverejnili novú skladbu. DEEP PURPLE s novým klipom. BRUTE prezradili termín vydania nového albumu. České kapely FORREST JUMP a LANDSCAPE OF SHADOWS sa prezentujú novými singlami.

NERVOSA

Kapela NERVOSA má vo februári budúceho roka v pláne odštartovať európske turné s 50 zastávkami. Cestovanie po starom kontinente by ju 24. marca malo priviesť aj do košického klubu Collosseum. Okrem toho skupina ponúka aj náhľad do zákulisia tvorby videoklipu ku skladbe „Guided by Evil“ z aktuálnej dosky „Perpetual Chaos“.

Vikingovia UNLEASHED sa hlásia o slovo s lyric videom ku skladbe „Where Can You Flee?“ z novinky „No Sign of Life“. Album má dátum vydania stanovený na 12. novembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Midgardskí bojovníci nikdy nezabudnú ani neodpustia zverstvá, ku ktorým došlo vo Svithiode, keď armády Bieleho Krista vypaľovali dedinu za dedinou, pri úteku znásilňovali a zabíjali ženy a deti. Teraz, ako kedysi tak sväté mesto Jorsala padlo, Midgardskí bojovníci pokračovali v prenasledovaní zodpovedných a lov pokračoval na veľký Sinajský polostrov. Bez ohľadu na to, čo všetko za tým bolo, sú Midgardskí bojovníci odhodlaní nájsť odpovede. Takže, kam môžeš utiecť? Kam môžeš ísť?“ uvádza v tlačovej správe líder kapely Johnny Hedlund.

Veteráni DEEP PURPLE zverejnili nový videoklip ku piesni „7 And 7 Is“ od skupiny LOVE. Skladba je súčasťou chystaného albumu coverov s názvom „Turning to Crime“, ktorý vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Domáci death metalisti BRUTE oznámili, že ich nový album „Essence of Tyranny“ vyjde v januári budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Gothoom Productions. Nižšie nájdete aj artwork chystanej novinky.

BRUTE – Essence of Tyranny

Česká formácia FORREST JUMP nahrala k novému singlu „Rozcestí“ videoklip, ide o ich ďalšie video v pomerne krátkom čase, ktorým avizuje novú štúdiovku, nad ktorou má producentský dohľad Honza Toužimský (ARAKAIN). Kapela navyše v piatok 15.10. štartuje v Českých Budějoviciach.

Českí deathcoristi LANDSCAPE OF SHADOWS vypustili do sveta nový singel „Waiting“, ku ktorému natočili aj videoklip. Spomínaná skladba sa objaví na ich chystanom EP „Better Live Than (Alone)“.