Pondelková nálož noviniek: MACHINE HEAD, NAPALM DEATH, IMMOLATION, BELPHEGOR, THALARION a ďalší

MACHINE HEAD dokončujú nový album. IMMOLATION, NAPALM DEATH a CROWBAR oznámili vydanie ďalších štúdioviek. Novinky hlásia aj BELPHEGOR, NECROPHOBIC, AS I LAY DYING, THALARION a VOIVOD.

Robb Flynn (MACHINE HEAD). Foto: Nuclear Blast

Robb Flynn prezradil, že MACHINE HEAD pomaly dokončujú nový a zatiaľ nepomenovaný album. „Už sa blížime ku koncu, cieľová čiara je na dohľad a to je niečo, čo som už dlho nemohol povedať. Pravdepodobne čoskoro vypustíme nejaké nové piesne a nahrávka vyjde pravdepodobne koncom leta. Musíme byť trpezliví, pretože na vinyl sa teraz kurva čaká večnosť, 9-mesačná dodacia lehota na vinyl. Adele práve posunula 130 tisíc kópií vinylu prvý týždeň. Je to šialené. Všetky tieto veľké posrané vydavateľstvá teraz upchávajú lisovne vinylov. Takže, je to výzva. Ale niektoré skladby dáme poskytovateľom digitálnych služieb,“ vyjadril sa vo svojom podcaste No Fuckin‘ Regrets With Robb Flynn.

Grindcoroví veteráni NAPALM DEATH vydajú 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový mini album „Resentment Is Always Seismic – A Final Throw Of Throes“ s 8 skladbami na ploche 29 minút. „Určite môžete považovať „Resentment Is Always…“ za rozšírenie alebo partnerskú nahrávku predošlého albumu „Throes of Joy in the Jaws of Defeatism“. Už dávno sme chceli vydať mini album v duchu starých čias a zistili sme, že máme dosť kvalitných skladieb aj po všetkých bonusových skladbách z „Throes…“, aby sme to dokázali. Dúfajme, že toto mini má pre ľudí nejaké pekné zvraty a cover „People Pie“ od SLAB! nás prinútil poriadne sa rozhýbať, čo je po umeleckej stránke skvelé,“ povedal vokalista Mark „Barney“ Greenway. Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Narcissus“.

Death metalisti IMMOLATION oznámili, že 18. februára im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album „Acts of God“. Novinka ponúkne celkovo 15 skladieb. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Apostle“. „Pre prvý singel sme si vybrali pieseň „Apostle“, pretože je to veľmi temná skladba, ktorá poslucháčovi ponúka všetky prvky zvuku IMMOLATION. Je ťažká a výbušná s temnými a strašidelnými zvukovými plochami a extrémnymi výbuchmi temnej energie, ktoré poslucháča zavedú na temnú cestu, tá je len malým zábleskom toho, čo album ponúka,“ uvádza v tlačovej správe vokalista a basák Ross Dolan.

Rakúski neznabohovia BELPHEGOR vydajú nanovo prvé dva albumy „The Last Supper“ (1995) a „Blutsabbath“ (1997). O vydanie sa 14. januára postará vydavateľstvo Nuclear Blast Records. V rámci propagácie nahrali nanovo zmes dvoch skladieb z dosky „Blutsabbath“ pod názvom „Blackest Sabbath 1997“ a aj s klipom ju nájdete NA TOMTO ODKAZE.

Blackened death metalovej kapele NECROPHOBIC začnú nanovo vychádzať staré albumy. Séria znovuvydaní odštartuje 11. februára, kedy im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records, vyjde album „Hrimthursum“ z roku 2006. Pri tejto príležitosti zverejnili aj starý videoklip ku skladbe „Blinded by Light, Enlightened by Darkness“, tentokrát však v lepšej kvalite.

Sludge metalovej formácii CROWBAR vyjde 4. marca prostredníctvom vydavateľstva MNRK Heavy (predošlé eOne Music) nová štúdiovka s názvom „Zero and Below“. Ako prvá ochutnávku poslúži skladba „Chemical Godz“, podporená aj videoklipom (NA TOMTO ODKAZE). „Všetci sme tak nadšení, že môžeme vydať videoklip ku skladbe „Chemical Godz“! Od dokončenia albumu ubehli takmer dva roky. Bolo to tak smutné obdobie pre toľkých ľudí, ktorí prechádzali epidémiou COVID-19, že sme cítili, že nebol vhodný čas na vydanie nového materiálu,“ prezradil líder kapely Kirk Windstein.

Metalcoristi AS I LAY DYING sa hlásia o slovo s novým live videoklipom ku skladbe „My Own Grave“, ktorým dávajú do pozornosti aktuálne vydanú deluxe verziu ich zatiaľ poslednej radovky „Shaped by Fire“.

Domáca formácia THALARION natočila videoklip ku piesni „Dead But Still In My Heart“ z pred pár dňami vydanej návratovej štúdiovky „Dying on the Scorched Plains“.

Kanaďania VOIVOD zverejnili novú pieseň „Planet Eaters“ z chystanej dosky „Synchro Anarchy“. Dátum vydania je stanovený na 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.