Angelus Fest v úvode roka s horúcou novinkou. Organizátori prezradili headlinera benefičného podujatia

Spoznali sme headlinera júnového benefičného festivalu v Banskej Bystrici – Angelus Fest.

Atmosféra na Angelus Feste v lete 2021. Foto: Luss

Pred mesiacom sme na tomto mieste informovali o prvých detailoch benefičného festivalu Angelus Fest 2022, ktorí sa uskutoční 11.6.2022 na banskobystrickom amfiteátri. A hneď na začiatku roka prichádza pre fanúšikov, ktorí sa na Angelus fest chystajú, novoročný darček v podobe headlinera júnovej akcie.

Headlinerom známe slovenské trio

„Nastal čas vám s radosťou oznámiť headlinera tohtoročnej edície Angelus Festu. Stále ostávame v slovenskej podzemnej scéne, pričom táto kapela sa určite radí k jej špičke, najmä kvôli vysokej profesionalite, ktorá je evidentná pri každom jej počine. Tých počinov je našťastie požehnane: čo 2 roky, to nový album. Nahraný a produkovaný na slovenské pomery v nadštandardných podmienkach, v rámci aktuálnych možností čulá koncerná aktivita, zaujímavé vizuálne prezentácie vo forme klipov a aj grafiky v bookletoch, zrealizované DIY formou, a veľa aktivity členov kapely aj mimo jej pôsobiska. Ak napíšeme, že ide o skupinu, ktorá na nás pred nedávnom „vypustila Medvede“ a v pracovnej náplni má urážanie hudby, tak zainteresovaným bude už určite jasné, že ide o svätojurskú trojicu ČAD. Veľmi sa tešíme, že kapela prijala pozvanie a svojou ústretovosťou prispeje k šíreniu myšlienky festivalu a vyzbieraniu čo najvyššej sumy na dobročinné účely,“ prezradil jeden z organizátorov Peter Javorský.

ČAD

„Snažíme sa vybrať to najlepšie zo slovenského metalu a vhodne skombinovať žánre tak, aby si každý v zostave skupín našiel svojho headlinera. A pre mnohých ním nepochybne bude práve kapela ČAD. Plníme tak aj želanie fanúšikov, ktorí v ankete po minuloročnom Angelus Feste najčastejšie uvádzali práve ČAD ako formáciu, ktorú by radi videli na ďalšom ročníku festivalu. Sme presvedčení o tom, že spolu s PYOPOESY, LUNATIC GODS, APRIL WEEPS a ďalšími výbornými spolkami pripravia 11.6.2022 skvelý hudobný zážitok pre všetkých, ktorí prídu podporiť náš benefičný festival a spolu prispejeme na dobrú vec,“ doplnil ďalší z organizátorov Vlado Lauko.

Okrem bohatého hudobného programu (spolu vystúpi 10 kapiel) organizátori sľubujú aj vylepšenia areálu – väčšie pódium, viac slnečníkov a výčapov, vratné poháre a tričká s novým logom festivalu, ktoré bude zverejnené vo februári.

Viac informácií je možné nájsť na oficiálnom webe aj FB Angelus Festu.

FB Event

Aktuálny plagát k Angelus Festu

Tlačová správa