Keď sa z milej internetovej výzvy stane virálna otrava. Radšej skutočne podporte domáce kapely (KOMENTÁR)

Aj z dobrého nápadu sa môže stať poriadna otrava.

„Mention your favourite band and see if they reply“, teda „Označ svoju obľúbenú kapelu a uvidíš, či sa ti ozve“. Zo začiatku to bola vcelku milá internetová záležitosť, ktorá umožňovala interakciu medzi fanúšikmi a ich obľúbenými skupinami.

Takáto výzva koluje už na mnohých fb stránkach. Zdroj: facebook

Ako sa ale hovorí, všetkého veľa škodí. Je to všade, robí to každá druhá internetová stránka a ich adminom je srdečne jedno, kto je vaším hudobnými favoritom. Ide im len o čo najväčší počet komentárov a tým pádom zvýšenie dosahu ich stránky na facebooku.

Zo sympatického nápadu sa stala virálna otrava, ktorú s radosťou vo svoj prospech niekto zneužíva.

„Označovači“ „Značkovači“ sa navyše delia väčšinou na tri skupiny:

1, Ľudia, ktorí nechápu, že kapelu treba označiť, nielen napísať jej názov (90 % tejto vzorky tvoria fanúšikovia skupín KABÁT, DYMYTRY, ARAKAIN, HORKÝŽE SLÍŽE, INE KAFE…). Bez urážky, just saying.

2, Tí nešťastníci, ktorým stále nedal palček Kurt Cobain z NIRVANY, ani Jimi Hendrix…

3, Tí dobráci, ktorí pochopili zmysel a učinili tak, no dnes to možno už aj oľutovali, nakoľko im facebook ponúka desiatky otravných stránok, ktoré od neho chcú to isté. Označ svoju obľúbenú kapelu – ale NÁM do komentárov.

Foto: koláž z fb/Valhalla.sk (Alena Červeňanská)

Ľudia drahí, keď už naozaj prudko chcete, zľutujte sa nad adminom facebook stránky METALLICA (ten sa už určite nervovo zrútil a žerie svoje výkaly v Záluží) a tagnite tam nejakého slovenského alebo českého menej známeho, no dobrého interpreta. Určite sa poteší.

Čo najlepšie však v tejto neľahkej dobe môžete spraviť je to, že svojho favorita podporíte kúpou merchu/CD/vstupenky na online koncert. Ak váhate, učiňte tak, fakt. Veď si len zoberte koľko nezabudnuteľných pôžitkov vám pripravili. Poďakujte im zato takto. Len toľko som mal na srdci.

P.S: Naštartovalo to aj Sama Paulicelliho z DECREPIT BIRTH… a to už vzhľadom k jeho povolaniu, je čo povedať…