Čerstvé správy z metalového sveta: MESHUGGAH, DEICIDE, UDO, Sakis Tolis a ďalší

MESHUGGAH zverejnili novú skladbu. Corey Taylor a Udo Dirkschneider s novými covermi. DEICIDE majú hotovú väčšinu materiálu na nový album. Novinky aj od Sakisa Tolisa, DRUDKH a Dee Snidera.

MESHUGGAH

Kapela MESHUGGAH sa hlási o slovo s novou a klipom podporenou skladbou „The Abysmal Eye“ z albumu „Immutable“. Ich v poradí deviata štúdiovka vychádza 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Death metalisti DEICIDE majú pripravený materiál na nový album. „Väčšinu nového albumu už majú pripravenú, dolaďujeme niektoré detaily s poslednými skladbami. Dúfam, že to vyjde tento rok. Neviem o žiadnych konkrétnych plánoch, kedy začneme s predprodukciou, nahrávaním alebo čímkoľvek z toho. Ale dúfam, že tento rok. To by bolo skvelé. Materiál znie vražedne,“ povedal nový gitarista Taylor Nordberg v podcaste Brews N Tunes.

Udo Dirkschneider zverejnil skladbu „We Will Rock You“ od QUEEN z jeho albumu coverov „My Way“. Novinka je prezentovaná ako jeho najosobnejší album s piesňami, ktoré ho najviac ovplyvnili. Dátum vydania je stanovený na 22. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) sa prezentuje novou skladbou „The Dawn of a New Age“ zo sólovky „Among the Fires of Hell“. Dátum vydania zatiaľ nie je známy. „Bude to DIY vydanie so skladbami, ktoré som urobil počas trýznivých lockdownov a mal som chuť sa s vami zadarmo podeliť o tieto divoké časy. Pripravovaný sólový album bude vydaný nezávisle a hrdo prostredníctvom môjho vlastného vydavateľstva. Zdieľať sa bude bezplatne na všetkých hudobných platformách,“ vyjadril sa pred nejakým časom Sakis Tolis.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) vypustil do sveta cover skladbu „Lunatic Fringe“ od RED RIDER z nedávno vydanej dosky „CMFB…Sides“, čo je tzv. B-strana jeho debutovej sólovky „CMFT“ obsahujúca cover skladby a akustické verzie piesní.

Ukrajinskí black metalisti DRUDKH zverejnili novú skladbu „The Nocturnal One“ z pripravovaného albumu. „Video bolo pôvodne naplánované na zverejnenie až koncom tohto roka spolu s novou nahrávkou kapely. Avšak vzhľadom na čoraz nebezpečnejšiu situáciu v ich domovine, ktorá sa nachádza v epicentre invázie, kapela požiadala o okamžité zverejnenie videa na znak ukrajinského odporu. DRUDKH vždy prostredníctvom svojej hudby preukazovali neochvejnú hrdosť na svoju krajinu. Tento dojímavý výrok je dôkazom ich bojovnosti a lásky k vlasti. Novú nahrávku a jej detaily ukáže až čas. Z dôvodu oneskorenia výroby vinylu sa vydanie albumu oneskorí až do konca roku 2022,“ uvádza vydavateľstvo Season of Mist v tlačovej správe. „Aj keď sme sa nemali podeliť o žiadne vyhlásenie alebo hudbu až do konca tohto roka, sme vďační, že sme dostali von túto novú skladbu. Predstavuje nádej, nech posilní tých, ktorí ju potrebujú,“ dodala kapela.

Dee Snider (TWISTED SISTER) natočil nový videoklip ku piesni „Stand“ z aktuálneho albumu „Leave a Scar“. Skladba sa stala súčasťou soundtracku dokumentárneho filmu „America’s Deadliest Rock Concert: The Guest List“, ktorý pojednáva o požiari v klube Station na Rhode Islande, z 20. februára 2003, pri ktorom zahynulo 100 ľudí a ďalších 230 bolo zranených. „Hoci som skladbu „Stand“ pôvodne nenapísal pre dokument, perfektne sa tam hodí. Tragédiou tej hroznej noci bol opovrhnutiahodný nedostatok podpory pre komunitu v zúfalej núdzi. Skladba hovorí o tom, že je dôležité, aby sme všetci rozpoznali tieto chvíle zúfalstva a niečo s nimi urobili,“ uvádza v tlačovej správe Dee Snider.