Novým bubeníkom TESTAMENT sa stal uznávaný hudobník, ABBATH zverejnili čerstvú skladbu

TESTAMENT oznámili meno nového bubeníka. ABBATH zverejnili novú skladbu. NAPALM DEATH oznámili koncertný live stream. DARKTHRONE si pripomenú 30 rokov od vydania zásadnej nahrávky. Zimná verzia festivalu Gothoom zmenila miesto konania. BESNA vydá nový album.

TESTAMENT. Foto: Stephanie Cabral – Nuclear Blast

Thrasheri TESTAMENT po odchode bubeníka Genea Hoglana oznámili meno jeho nástupcu, ktorým nie je nik iný ako uznávaný Dave Lombardo (ex-SLAYER). Pre 57-ročného Lombarda to nebude prváá spolupráca s touto kapelou. V roku 1999 nahral s nimi album „The Gathering“ ako hosťujúci člen. „Poviem to úplne jasne. Sme viac než ohromení, že môžeme Davea Lombarda privítať späť v TESTAMENT. Sme nadšení, že môžeme opäť zdieľať pódium s Lombardom,“ povedal spevák Chuck Billy.

Skupina ABBATH zverejnila novú skladbu „The Book of Breath“ z chystanej dosky „Dread Reaver“. Dátum vydania je stanovený na 25. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Kapela DARKTHRONE si tento rok pripomína 30. výročie albumu „A Blaze in the Northern Sky“ a pri tejto príležitosti vyjde 24. júna prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records limitovaná edícia (666 ks) vinylu v ručne vyrobenom obale od Barteka Rogalewicza. Papier bol použitý zo starodávnej knihy z roku 1666 a strieborný atrament zmiešaný s práškom z kozích rohov. Všetky kópie budú ručne očíslované a podpísané Fenrizom a Nocturnom Cultom. Spomínaný album stál v čele vývoja ranej vlny nórskeho black metalu.

Grindcoroví veteráni NAPALM DEATH oznámili na 18. marca o 22:00 live stream ich koncertu z londýnskeho klubu Underworld. Vstupenky zakúpite na TOMTO ODKAZE.

Zimná verzia festivalu Gothoom zmenila miesto konania. Akcia sa uskutoční 25.-26.3. 2022 v kultúrnom dome v obci Žemberovce. Ďalšie detaily prezradil organizátor Peter Beťko: „Winter Gothoom kills Corona 2021 sme chceli najprv urobiť ako festival, kde priateľstvo a hudba zabije každý hnusný vírus, teda hlavne COVID 19, ktorý nám tu znepríjemňoval životy dva roky. Potom sa k tomu začali pridružovať nečakané a smutné odchody našich verných fanúšikov a nakoniec vojna na Ukrajine. Festival ako taký sme prekladali asi 2 krát a posledne preto, lebo nechceme deliť fans na očkovaných/neočkovaných atď. Skupiny, ktoré nám potvrdili vystúpenie, však už mali svoje veľké turné, či už HATE alebo BENIGHTED. Novým miestom konania sa stal kultúrny dom v obci Žemberovce kúsok od mesta Levice, kde sa ľahko dostanete vlakom alebo autobusom. Budeme zabezpečovať aj kyvadlovú dopravu a taxi. Skupiny, ktoré vystúpia sú na plagáte a dúfam, že sa nič nezmení a teda čakáme ešte jedno veľké meno ako náhradu za BENIGHTED, plus ďalšie 4 kapely. Festival bude venovaný nám všetkým, čo žijeme v tejto strašnej informačnej dobe. Kto nemôže prísť a má už lístok, peniaze vám vrátim. Tento festival je venovaný našim priateľom, ktorí nemôžu už prísť, ale určite by radi prišli keby mohli. Festival bude aj keď príde len 10 ľudí, čo sa snáď nestane, ale človek nikdy nevie. Každopádne Vám všetkým ĎAKUJEM ZA PODPORU, ktorú nám dávate už 12 rokov!“

Zatiaľ potvrdené kapely pre Winter Gothoom 2022

Domáci post-black metalisti BESNA vydajú 11. marca debutovú štúdiovku s názvom „Zverstvá“. Novinka ponúkne celkovo 6 skladieb – „Ľadovec“, „Zverstvá“, „Fúga“, „Margita“, „Revúca“ a „Spev drozda“. O nahrávanie a produkciu sa postarali Jakub Hríbik a Jakub Spiszak v bratislavskom štúdiu Pulp. Mix a mastering mal na starosti Jakub Tirčo. V piatok očakávajte ukážku v podobe piesne „Revúca“. Nižšie nájdete artwork debutového albumu.

BESNA – Zverstvá