RAMMSTEIN nahrali ďalší klip z chystanej novinky. Ville Valo je späť, avizuje sólový album

RAMMSTEIN a DECAPITATED zverejnili nové skladby. MISERY INDEX a TERROR s novými skladbami. Ville Valo (ex-HIM) vydá sólový album. ORIGIN oznámili nový album. KILLSWITCH ENGAGE zas nový živák. Novinky hlásia aj NOCONTROL, 0N0 a DISCONSOLATE.

RAMMSTEIN

Kapela RAMMSTEIN zverejnila klipom podporenú novú skladbu „Zick Zack“ z chystanej štúdiovky „Zeit“. Tá má dátum vydania stanovený na 29. apríla. Skupina pracovala na albume dva roky a pri nahrávaní v štúdiách La Fabrique v St. Rémy de Provence vo Francúzsku im opäť asistoval berlínsky producent Olsen Involtini.

Spevák Ville Valo (ex-HIM) vydá pod názvom VV debutový sólo album „Neon Noir“. Vydanie je naplánované na začiatok budúceho roka. Ako prvú ochutnávku z neho zverejnil singel „Loveletting“. „Akokoľvek boli pohrebné obrady pre HIM zábavné, trvalo mi viac ako pár mesiacov, kým som si vylízal rany v tieni Heartagramu a prišiel s výhovorkou, aby som sa opäť vrátil. Nakoniec som sa rozhodol dať vodítko na môjho milovaného čierneho psa a začali sme spolu zavýjať namiesto toho, aby sme na seba štekali. Tak sa zrodil „Loveletting“. Z umeleckého hľadiska je hlavným rozdielom medzi HIM a VV extra riadok v Heartagrame, ale aký je to úžasný riadok! Sú to THE MAMAS & THE PAPAS, oblečení ako METALLICA, na ceste na halloweensku oslavu do klubu Studio 54 (legendárny klub v New Yorku, pozn. autora) a kto by toho nechcel byť svedkom?“ uvádza Ville Valo v tlačovej správe.

Poliaci DECAPITATED zverejnili nový singel „Hello Death“ s hosťujúcou Tatianou Shmayluk (JINJER). Spomínaná skladba je súčasťou novej radovky „Cancer Culture“, ktorá uzrie svetlo sveta 27. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Death/grinderi MISERY INDEX sa hlásia o slovo s novým songom „Infiltrators“ ku ktorému natočili aj videoklip. Skladba je súčasťou ich v poradí siedmej štúdiovky „Complete Control“. Dátum vydania je stanovený na 13. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Hardcoristi TERROR vypustili do sveta novú skladbu „Boundless Contempt“ z albumu „Pain Into Power“, ktorý vychádza 6. mája prostredníctvom vydavateľstiev Pure Noise Records/End Hits Records.

Technickí death metalisti ORIGIN oznámili, že 3. júna im prostredníctvom vydavateľstiev Nuclear Blast Records/Agonia Records vyjde nový album „Chaosmos“. „Osobne som sa na tomto albume snažil skombinovať prvky každej éry, štylistiku každej nahrávky a s pokračovaním rovnakej zostavy pri posledných albumoch, dúfam, že sa naša fanúšikovská základňa spojila s hudbou, ktorú sme vytvorili! V priebehu rokov použilo a napodobnilo náš hudobný prístup tak veľa kapiel, ale najdôležitejšími prvkami hudby ORIGIN sú písanie piesní, kompozícia a dynamika štruktúry, nielen technickosť a vzplanutie – a to sa nikdy nedá napodobniť,“ povedal gitarista Paul Ryan. Pod správou si môžete vypočuť skladbu „Ecophagy“.

Americkej formácii KILLSWITCH ENGAGE vyjde 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový živák (CD/LP/Blu-ray/Digital) „Live at the Palladium“. Nahrávka ponúkne záznam ich streamovaného koncertu zo 6. augusta 2021, kde odohrali v celej dĺžke stále aktuálny album „Atonement“ a taktiež debutovú dosku „Killswitch Engage“. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Know Your Enemy“.

Slovenská skupina NO CONTROL sa pripomína spontánne vydanou akustickou piesňou „Unavený z nenásvisti“, ktorá je odpoveďou na všadeprítomnú nevraživosť a netýka sa len aktuálnej krízy vo svete či vojnového konfliktu, ale pomenúva fenomén, ktorý sprevádza ľudstvo počas celej jeho histórie. „Niektoré skladby komponujete rok, aj dlhšie. Ladíte detaily, vymýšľate aranžmán, či upravujete text. Táto skladba z nás vypadla za hodinu taká, aká je. Nahrali sme ju za deň a fanúšikom ju prinášame v úplne autentickej podobe,“ vysvetľuje gitarista Jimi Cimbala v tlačovej správe.

Bratislavskí industrial death/doom metaloví experimentátori 0N0 vydajú 24. júna prostredníctvom vydavateľstva The House of What You See nový album s názvom „Unwavering Resonance“. Novinka bola nahratá a zmixovaná samotnou kapelou, o post-processing sa postaral Angakok Thoth (Mydriasis Studios) a mastroval ho Greg Chandler (Priory Recording Studios). Obal vytvorili Viral Graphics z gréckych Atén. V poradí tretia štúdiovka bude dostupná vo forme vinylu alebo v digitálnej verzii. Ako ochutnávka z nej poslúži skladba „Clay Weight“.

Košickí death metalisti DISCONSOLATE zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „White Is Black“ z pripravovaného EP „Betrayed Sun“. Vydanie je naplánované na tento rok.