Ozzyho čaká veľká operácia, ktorá určí zvyšok jeho života. Novinky hlásia ARCH ENEMY, KREATOR, JINJER či SOULFLY

Ozzyho čaká dôležitá operácia. Nový album od ARCH ENEMY vyjde neskôr. KREATOR s novým videoklipom. JINJER odohrajú letné festivaly ako veľvyslanci Ukrajiny. SOULFLY spojili sily s Johnom Tardym (OBITUARY). Novinky hlásia aj CRIPPLED BLACK PHOENIX, SUICIDE SILENCE, Jerry Cantrell, AMARANTHE, UGLY KID JOE a NOT PROMISING CASE.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne podstúpi v pondelok nesmierne dôležitú „veľkú operáciu“, ktorá určí zvyšok zvyšok jeho života. Oznámila to spevákova manželka Sharon v britskom programe The Talk. Ešte minulý mesiac povtrdil samotný Ozzy magazínu Classic Rock, že ho čaká ešte „nejaká“ operácia na krku. „V týchto dňoch nemôžem poriadne chodiť. Každé ráno mám telesnú terapiu. Je mi o niečo lepšie, ale ani zďaleka nie tak, ako by som chcel, aby som sa vrátil späť na moju cestu,“ prezradil pre Classic Rock. Mimochodom, Ozzy a Sharon by mali čoskoro osláviť 40. výročie svadby.

Vydanie nového albumu „Deceivers“ od ARCH ENEMY sa oneskorí o niekoľko dní. Pôvodný termín vydania jedenástej štúdiovky bol 29. júla, napokon sa ho fanúšikovia dočakjú až 12. augusta. O distribúciu sa postará vydavateľstvo Century Media Records.

Thrash metalisti KREATOR sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Become Immortal“. Ich novučičký album „Hate Über Alles“ vychádza práve dnes.

Kapela JINJER dostala špeciálne povolenie opustiť Ukrajinu, aby pomohla svojim krajanom prostredníctvom hudby. „Sme veľmi poctení, že môžeme oznámiť, že spolu s pomocou ukrajinského ministerstva kultúry sme úspešne získali povolenie vycestovať do zahraničia, ako veľvyslanci našej krajiny, aby sme získali finančné prostriedky a povedomie o vojne, ktorá zúri u nás doma. Je to obrovská česť pre nás ako kapelu a ako občanov. Urobíme všetko pre to, aby sa táto vojna čo najskôr zastavila,“ povedal basgitarista Eugene Abdukhanov. Okrem toho dávame do pozornosti aj nový videoklip ku skladbe „Call Me a Symbol“ z aktuálnej dosky „Wallflowers“. „Myslím si, že toto video bude mať navždy špeciálne a jedinečné miesto v našich srdciach. Natočené bolo na našom krátkom, ale úžasnom európskom turné v roku 2021, ktoré sa takmer neuskutočnilo kvôli pandémii, a teraz je vydané v temnej dobe, v ktorej bola naša krajina napadnutá, na uliciach nášho domova je vojna. Naozaj dúfam, že tento videoklip a tento dôležitý čas v histórii dá ľuďom nový pohľad na to, že všetko má vždy dve strany. Dobré a zlé, spravodlivé a nespravodlivé. Vážte si dobré časy a zlým sa postavte čelom, ale nikdy sa nevzdávajte,“ dodáva Abdukhanov.

Skupina SOULFLY vypustila do sveta novú skladbu „Scouring the Vile“ s hosťujúcim Johnom Tardym (OBITUARY). Novinka je súčasťou chystaného albumu „Totem“, ktorý uzrie svetlo sveta 5. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Keď som písal album, zomrel L.G. Petrov z ENTOMBED, Chuck Schuldiner z DEATH zomrel pred 20 rokmi a tiež nejakí rodinní príslušníci podľahli rakovine. Povedal som si, že chcem napísať pieseň proti rakovine v štýle: „Seriem na teba, všetkých nás nezrazíš, budeme s tebou bojovať.“ Je to jedna z najtvrdších vecí na nahrávke a bolo úžasné zdieľať vokály so starým veteránom Johnom Tardym z OBITUARY,“ vyjadril sa Max Cavalera v rozhovore pre The Bogcast.

Britská formácia CRIPPLED BLACK PHOENIX zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Blackout77“ z chystaného albumu „Banefyre“. Ten má dátum vydania stanovený na 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE vydajú začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album „Remember… You Must Die“.

Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS) sa prezentuje novým videoklipom ku piesni „Had to Know“ z aktuálnej sólovky „Brighten“. Klip, režírovaný Jimom Louvauom, je zostavený zo záberov zo severoamerického turné.

Zo švédskej kapely AMARANTHE odišiel vokalista Henrik Englund Wilhelmson. „Mám pre vás smutnú správu, že už viac nebudem súčasťou AMARANTHE. Po 2 rokoch doma, spôsobených koronou, ma niečo zasiahlo. Zbožňoval som byť doma s rodinou a začal som snívať o tom, že budem robiť niečo iné, niečo dôležitejšie. A nechcem už tráviť veľa času preč od svojich detí. Pomaly ma prestal baviť aj život na cestách s AMARANTHE. Stala sa z toho viac práca a niečo, do čoho som sa tlačil. Nie ako v časoch, keď som sa neustále bavil Chcem poďakovať všetkým svojim fanúšikom za vašu podporu a sľubujem, že keď si ku mne nájde cestu nálada a kreativita, vrátim sa so zabijáckym materiálom,“ napísal Wilhelmson v oficiálnom vyhlásení. Letné koncerty odohrá skupina s dvoma hosťami, ktorí budú čoskoro oznámení.

Američania UGLY KID JOE oznámili, že 21. októbra im vyjde nový album s názvom „Rad Wings of Destiny“. Prvú ochutnávku v podobe klipovky „That Ain´t Livin´“ nájdete pod správou.

Slovenská skupina NOT PROMISING CASE pripravuje svoje debutové EP „Klamem“. Kvinteto rockerov z Dolného Kubína to oznámilo prostredníctvom svojich sociálnych sietí v utorok 7. júna a svojim fanúšikom ponúkli hneď aj ochutnávku v podobe titulnej skladby.