Ozzy v novej skladbe spieva o ústave pre duševne chorých. Novinky hlásia aj ANTHRAX či PRIMAL FEAR

OZZY OSBOURNE zverejnil prvú skladbu z nového albumu. ANTHRAX s ukážkou z nového živáku. PRIMAL FEAR sa hlásia s novým lyric videom. EMBOLISM nahrávajú nový album.

Ozzy Osbourne

OZZY OSBOURNE vydá 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records nový štúdiový album s názvom „Patient Number 9“, fanúšikovia sa môžu tešiť na 13 skladieb. Nižšie nájdete prvú ukážku v podobe titulnej skladby s hosťujúcim gitaristom Jeffom Beckom. „Pieseň je o ústave pre duševne chorých. Mať niekoho ako Jeff Beck na mojom albume je jednoducho neuveriteľné, totálna česť. Neexistuje žiadny iný gitarista, ktorý hrá ako on, a z jeho sóla v „Patient Number 9“ vám padne sánka,“ vyjadril sa Ozzy Osbourne. O réžiu videoklipu sa postaral známy komiksový tvorca Todd McFarlane. „Keď som v minulosti spolupracoval s Ozzym, skočil som po ďalšej príležitosti, aby som tak urobil znova. V drsnom biznise zvanom hudobný priemysel, každý kreatívny človek, ktorý má za sebou niekoľko desaťročí kariéry, preukázal zručnosť, talent a húževnatosť, ktoré si vždy získajú môj obdiv. Ozzy mnohým z nás, kreatívnych ľudí, ukázal, že je skutočne možné robiť to, čo miluješ, takmer celý život,“ dodal McFarlane.

Kapela ANTHRAX zverejnila ochutnávku z chystaného živáku „Anthrax XL“ (CD/Blu-ray/Digital) v podobe skladby „The Devil You Know“. Spomínaná nahrávka, ktorá ponúkne záznam koncertného live streamu zo 16. júla 2021, ktorým skupina oslávila 40 rokov na scéne, vychádza 15. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Okrem toho očakávajte aj bonusy ako predtým nevidené zábery zo skúšky a „vychádzkové turné“ gitaristu Scotta Iana po New Yorku, kde poukazuje na miesta, ktoré zohrali úlohu vo formovaní a histórii ANTHRAX.

Nemecká formácia PRIMAL FEAR sa prezentuje novým lyric videom ku piesni „Running In the Dust“ z rozšíreného vydania ich debutovej dosky „Primal Fear“ z roku 1998. Tá je doplnená o bohatší booklet s raritnými fotografiami, poznámkami a troma bonusovými skladbami. Dátum vydania je stanovený na 15. júla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Domáca grindcorová úderka EMBOLISM pracovala v posledných rokoch na novom albume, ktorý už začala nahrávať. „Po dlhšom čase sa vraciame do bzeneckého študia Shaark, kde začneme nahrávať nový album. Začína Porky s bicími a zvyšok bandy niekedy v priebehu leta,“ informovala kapela na svojom facebookovom profile. Zatiaľ posledná doska „Love Existence“ im vyšla v roku 2018.