MACHINE HEAD sa hlásia o slovo s novým klipom, TYPE O NEGATIVE znovu vydajú poslednú štúdiovku

MACHINE HEAD s novým videoklipom. THERION zverejnili novú skladbu. Opäť vyjde album „Dead Again“ od TYPE O NEGATIVE. MOONSPELL s ukážkou z nového živáku. NARGAROTH u nového vydavateľstva.

MACHINE HEAD

Americká kapela MACHINE HEAD na čele s Robom Flynnom natočila videoklip ku skladbe „No Gods, No Masters“ z čerstvo vydanej štúdiovky „Of Kingdom and Crown“.

Vydavateľstvo Nuclear Blast Records opätovne vydá (25. novembra) album „Dead Again“ (CD/LP/MC) od americkej formácie TYPE O NEGATIVE. Spomínaná nahrávka oslavuje tento rok 15. výročie od pôvodného vydania. „Prvou obeťou tohto albumu bola nahrávacia spoločnosť, ktorá po vydaní okamžite zanikla. Neskôr zomrel Peter a potom skúšobňa, kde bol album napísaný, bola zničená hurikánom Sandy. Ako čierny mrak pokračoval vo svojej neúprosnej ceste nad TYPE O NEGATIVE, nahrávka Dead Again sa objavila a na roky zmizla zo streamovacích platforiem. Teraz, keď búrka pominula, máme malú nádej na vytvorenie malej ilúzie stálosti s týmto finálnym vydaním. Ospravedlňujeme sa za všetky nepríjemnosti, ktoré sme vám mohli spôsobiť,“ vyjadril sa gitarista Kenny Hickey. Pri tejto príležitosti bol v lepšej kvalite zverejnený aj videoklip ku piesni „September Sun“.

Švédi THERION zverejnili klipom podporenú novú skladbu „Pazuzu“ z chystaného albumu „Leviathan II“. Dátum vydania je stanovený na 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Táto skladba bola pôvodne napísaná pre iného interpreta, ale keďže sme nedostali kladnú odpoveď na jej prijatie, rozhodli sme sa ju prepísať pre THERION. Štýlovo je to teda takmer ako cover verzia od iného interpreta – stále však napísaná THERION. Pieseň obsahuje niekoľko silných vokálov od Erika Mårtenssona (ECLIPSE), jedného z mojich obľúbených spevákov,“ uvádza v tlačovej správe líder skupiny Christofer Johnsson.

Portugalci MOONSPELL zverejnili ukážku z nového živáku „From Down Below – Live 80 Meters Deep“ (DVD/Blu-ray) v podobe skladby „Hermitage“. Materiál, ktorý vyjde 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records, bol nahratý v jaskyni Grutas de Mira de Aire (jeden zo siedmich prírodných divov Portugalska) a ponúkne album „Hermitage“ (2021) v celej dĺžke.

Ash z black metalovej kapely NARGAROTH oznámil, že podpísal zmluvu s vydavateľstvom Season of Mist, u ktorého vyjde nový a zatiaľ nepomenovaný album. Začiatkom októbra bude pokračovať v nahrávaní novinky, aktuálne sú nahraté bicie.