Novinkový blok: Corey Taylor, ANTHRAX, Gothoom, SUICIDE SILENCE, QUEENSRŸCHE, EXHUMED a ďalší

Corey Taylor chystá druhú sólovku. ANTHRAX zrušili európske turné. Festival Gothoom potvrdil prvé kapely pre nasledujúci ročník. SUICIDE SILENCE, QUEENSRŸCHE, GOATWHORE a ARCHITECTS zverejnili nové skladby. EXHUMED vydajú nový album. FIT FOR AN AUTOPSY nahrali nový cover.

Corey Taylor

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) prezradil, že v januári a februári budúceho roka vstúpi do štúdia, aby nahral svoj druhý sólový album. „Budú tam aj staršie skladby, ktoré som už hrával naživo, ale neboli nahraté a vydané a samozrejme novší materiál. Je to menej pocta veciam, na ktorých som vyrastal, a viac toho, čo sú ľudia odo mňa zvyknutí počuť, no ide o sólový album, takže bude na ňom stále skvelý rock and roll. Potom, keď skončím turné so SLIPKNOT, usporiadam šnúru pre sólové veci a prinesiem niektoré mladšie kapely. Niektoré z nich nedostávajú príležitosť, ako sa ponúka popovým a hip-hopovým skupinám, alebo ľuďom ako som ja, čo už sme dedkovia. Takže sa pokúsim vyvesiť rockovú vlajku a dať nejaké príležitosti niektorým z mladších kapiel a možno dokonca len formáciám strednej úrovne, ktoré jednoducho nedostali šancu. Pretože je tam toľko skvelých kapiel,“ povedal v rozhovore pre Trunk Nation with Eddie Trunk. Ešte dodáme, že debutový sólo album „CMFT“ mu vyšiel v roku 2020.

Skupina ANTHRAX zrušila európsku časť turné. Odštartovať ho mala 27. septembra v Birminghame v Spojenom kráľovstve a ukončiť 4. novembra v talianskom Miláne. „Žiaľ, z dôvodu pokračujúcich logistických problémov a nákladov v roku 2022, ktoré sú mimo našej kontroly, nemáme inú možnosť, ako zrušiť európsku časť nášho nadchádzajúceho turné. Do Veľkej Británie však prídeme podľa plánu,“ znie oficiálne vyhlásenie kapely. Jednotlivé zastávky zahrňovali aj Brno, Viedeň, Varšavu či Budapešť.

Festival Gothoom potvrdil prvé kapely pre nadchádzajúci ročník a zároveň spustil predpredaj vstupeniek. Akcia je kapacitne obmedzená pre 700 ľudí. Prvú trojicu vystupujúcich tvoria black metalové spolky ELLENDE a GROZA a death/doom metaloví MARCHE FUNÈBRE. Indoor edícia festivalu Gothoom sa uskutoční v dňoch 28.-29.4. 2023 v kultúrnom dome v obci Žemberovce. „Letný festival sme sa rozhodli budúci rok nerobiť aj pre veľké zdražovanie energií, ako aj hľadanie nového areálu, kde by sme boli aspoň 5 rokov. Veríme, že nám zachováte ďalej svoju priazeň a my vám za to prinesieme najlepší indoor dvojdňový festival, aký je v našich možnostiach,“ píše sa na stránke festivalu.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE zverejnili klipom podporenú novú skladbu „You Must Die“ z chystanej dosky „Remember… You Must Die“. Album uzrie svetlo sveta v prvom štvrťroku 2023 prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Skladba nám pripomína, že čas je nemilosrdný. Každú sekundu, ako tikajú hodiny, sa približujeme k smrti a to, čo sa stane po našom krátkom súboji s časom, je úplnou záhadou. Bola napísaná ako pripomienka, aby sme si pamätali smrť a nedovolili, aby bol čas naším pánom,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Skupina QUEENSRŸCHE sa pripomína novou skladbou „Behind the Walls“ z nahrávky „Digital Noise Alliance“. Nový štúdiový počin jej vychádza 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Je to príbeh o ľuďoch v kríze, ktorí sa vyrovnávajú s rôznymi formami zneužívania,“ okomentovala pieseň samotná kapela.

Death/grinderi EXHUMED oznámili, že 21. októbra im prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records vyjde nová štúdiovka „To the Dead“. „Hnijúci svet je obývaný groteskne prekrútenými pravdami nášho bdelého sveta a chátrajúcimi dôsledkami našich najšialenejších ambícií. Názov ale tiež evokuje oslavu a pozvánku do sveta EXHUMED – presiaknutého krvou. Rozšírili sme tím skladateľov o bývalých členov Mikea Beamsa, Leona del Muerteho, Matta Widenera a Buda Burkeho v snahe osláviť históriu kapely, v tejto chvíli trvajúcej desaťročia, a myslím si, že výsledná nahrávka je vynikajúci dôkaz prekvapivej dlhovekosti nášho gore metalu!“ vyjadril sa gitarista a vokalista Matt Harvey. Prvú ochutnávku v podobe klipovky „Drained of Color“ nájdete nižšie.

Britskí metalcoristi ARCHITECTS sa hlásia o slovo s novou piesňou „Deep Fake“, ku ktorej natočili aj videoklip. Novinka je súčasťou albumu „The Classic Symptoms of a Broken Spirit“. Dátum vydania je stanovený na 21. októbra prostredníctvom vydavateľstva Epitaph Records.

Deathcorová úderka FIT FOR AN AUTOPSY nahrala cover „Walk with Me In Hell“ od LAMB OF GOD. „Keď sme založili kapelu, LAMB OF GOD boli jednou z našich kolektívnych inšpirácií k tomu, čím sme dúfali, že sa FIT FOR AN AUTOPSY jedného dňa stanú. Nekompromisná etika DIY práce, sociálne uvedomelé námety, nadčasové piesne a riffy. Na oslavu nášho nadchádzajúceho turné s nimi sme si mysleli, že by bolo zábavné vzdať hold jednej z ich klasík,“ píše sa vo vyjadrení kapely.

Americká formácia GOATWHORE vypustila do sveta novú skladbu „Death from Above“ z albumu „Angels Hung from the Arches of Heaven“, ktorý vyjde 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.